Fotograf: Örjan Lännbrink / Köping Stars

Inför: Wetterbygden Stars-Köping Stars

Efter två förluster tidigare under säsongen är Köping Stars ute efter revansch när man under fredagen återigen ställs mot Wetterbygden Stars. Matchen sänds på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 WETTERBYGDEN STARS 🆚 KÖPING STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 17 januari, kl 19:04
🌍 Huskvarna Sporthall, Jönköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Niklas Larsson i Köping Stars är sannolikt den mest meriterade ungdomsspelaren i svensk basket ­– hela 120 (!) landskamper från U16 till U20. Nu står han som 25-åring närmare det svenska herrlandslaget än någonsin tidigare. Under torsdagen kom beskedet att Niklas finns med som reserv när herrlandslaget i februari spelar två viktiga EM-kvalmatcher mot Kroatien (borta) och Turkiet hemma i Globen.
– Jag är redo för spel om jag skulle bli inkallad, säger Niklas efter torsdagsträningen och inför laddningen för SBL-mötet mot Wetterbygden i Huskvarna fredag kväll.

Köping Stars forward ser uttagningen som ett kvitto på att han gör det bra i SBL, och det är ett bra betyg att finnas med i landslagsdiskussionen:
– Det är bra killar jag tävlar om en plats med. Alla utom Luleås Denzel Andersson spelar ute i Europa, sju-åtta av dem i en av de tuffaste ligorna, Spanien.

Efter alla läger och matcher i en rad ungdomslandslag har Niklas Larsson målsättningen att ta en landslagsplats. Tidigt i höstas togs han tillsammans med Köping Stars Michael Axelsson Kaltak även ut i ett Framtidslandslag med träning och matcher under en vecka.
– Jag hade väl kanske inte min allra bästa vecka, men det har ju gått bättre för mig och lagt under säsongen.

Fokus för Niklas och Köping Stars ligger dock närmast på fredagsmatchen mot Wetterbygden Stars nere i Huskvarna. Två tidigare möten med ”Stars-rivalerna” har slutat med förluster – och Wetterbygden är enda laget som Köping inte besegrat i årets basketliga.
– Det ska bli kul att spela, och vi vill verkligen ha revansch, säger Niklas som tycker att laget ändå gjorde en spelmässigt riktigt bra match i senaste mötet med Wetterbygden.

Niklas tillägger att han då bortser från matchens sista minuter när Köping tappade en stor ledning som innebar förlängning och en förlust som sved. Hemma i Karlbergshallen föll Köping med fjorton poäng efter att Wetterbygden lagt i 14 (!) treor, att jämföra med Köpings fyra.
– Ja, de har bra skyttar och ett bra lag.

Köping-tränaren ”Jotti” Nikolaidis håller med Niklas Larsson, även om han till skillnad från spelarna ser 0-2 i matchstatistiken mot Wetterbygden som mer ”symboliskt”. Det var bra fart på torsdagskvällens träning, och Köpingsspelarna tycks tävla lika mycket där som under matcher.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden fick tillbaka Adam Rönnqvist från sjukdom senast.

Köping har alla spelare utom Michael Axelsson Kaltak tillgängliga.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget