Fotograf: Robin Svensson / Norrköping Dolphins

Här är Taylors ersättare i Norrköping

Norrköping Dolphins har hittat ersättaren till Jeril Taylor. Traevon Jackson har anslutit och är en pusselbit tränare Mikko Riipinen hoppas mycket på.
– Det är en smart spelare som kan spela både etta och tvåa.

27 år gammal, med bland annat fyra år på meriterade University of Winsconsin, blir Traevon Jackson en del av Norrköping Dolphins. Den vänsterhänta guarden kommer senast från spel i Slovakien och mäter 191 centimeter.
– Traevon ger oss erfarenhet och stabilitet. Det är en smart spelare som kan spela både etta och tvåa, med och utan Tim Schüberg, och som förhoppningsvis gör andra spelare bättre. Han är en väldigt bra person; proffsig och tävlingsinriktad. Vilket är saker vi behöver, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Traevon Jackson har dessutom spelat i NBA G League för Iowa Energy och spelat för NBA-klubben Washington Wizards i NBA Summer League.
– Vi försökte få hit Traevon innan säsongen, men han valde då att gå till G League. Vi har haft bra kontakt sedan dess vilket gjorde det lättare att få hit honom nu. Det är viktigt för oss ta hit lagspelare som hjälper oss med det som behövs för kvällen. Jag tycker det är bra att vi inte nöjer oss utan fortsätter att leta efter bra spelare och personer, att vi vågar göra förändringar om det behövs. Vi behöver spelare som representerar Norrköping Dolphin på allra bästa sätt, säger Riipinen.

Att Traevon Jackson har basket i blodet är självklart då han är son till den förre NBA-stjärnan Jim Jackson, som huserade i världens bästa basketliga i hela 14 säsonger. 1994/1995 snittade han 25.7 poäng för Dallas Mavericks.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget