Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 3

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Tyler Sabin, Wetterbygden Stars (3)
25-årige Sabin är en stor behållning i årets SBL och en av de klart hetaste kandidaterna till titeln som “Årets guard” som delas ut senare under säsongen. Något han också visade mot Borås i fredags då det blev en fin “dubbel-dubbel” för 25-åringen; 31 poäng och tio assits. Sabin leder just nu poängligan med ett snitt på 22.9 poäng per match.

 
G: Jonathan Person, Södertälje Kings (2)
Ett hårt skadedrabbat Södertälje går för tillfället runt på få spelare, vilket gjort att 26-årige Person fått dra ett stort lass. När Södertälje besegrade toppkollegan Köping förra måndagen var det nära en “trippel-dubbel” för 26-åringen som till slut landade på 28 poäng (mycket bra skytte), åtta assists och sju returer.

 
F: LaDarien Griffin, Norrköping Dolphins (2)
23-årige Griffin gjorde kanske sin bästa insats i Norrköpings-linnet när Wetterbygden slogs tillbaka i tisdags med 94-67. 23-åringen satte inte bara 28 poäng och bjöd på spektakulärt spel – utan slet även ner tio returer och noterades dessutom för sex stulna bollar

 
F: Anton Gaddefors, Södertälje Kings (2)
30-årige Gaddefors levererade en högaktning insats mot Köping och bokfördes för hela 30 poäng, varva 5/7 trepoängare hittade i korgen. Kryddade det med att dessutom ta sju returer och i övrigt mycket stabilt spel.

 
C/F: Jeremy Combs, Köping Stars (6)
Ny monstermatch av 24-årige Combs i Köpings dramatiska seger mot Djurgården i fredags (87-86). Combs noterades då för sin högsta poängnotering hittills under säsongen – 30 poäng. Dessutom blev det elva returer för 24-åringen som allt mer ser ut som “Årets center” i SBL.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget