Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket

Veckans måndagsmatch spelas i Stadium Arena där Norrköping Dolphins får besök av Jämtland Basket. Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 JÄMTLAND BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Måndag 13 januari, kl 19:04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Norrköping Dolphins spelar i kväll sin tredje match på sex dagar och då är det Jämtland Basket som gästar Stadium Arena. Lagen har mötts två gånger den här säsongen och första mötet uppe i Östersund vanns av hemmalaget efter att Norrköping varit elva poäng upp efter halva tredje perioden, men klarade inte av att hålla tillbaka Jämtland som kunde vinna de sista 15 minuterna med 23 poäng.

Hemma i Stadium Arena dominerade däremot Norrköping Dolphins som vann en bekväm seger efter att ha vunnit tre av fyra perioder. Måndagens match är den tredje viktiga matchen av fyra som spelas mot lag som ligger efter Norrköping i tabellen och en sak är säker – det är två segersugna lag som äntrar parketten i kväll. Efter 21 spelade matcher ligger Norrköping på sjätte plats med 16 poäng och Jämtland Basket hack i häl med 14 poäng. Hemmalagets tränare Mikko Riipinen kommer sannolikt att mönstra samma uppställning som senast i Nässjö, förutom att Norrköping under helgen kommit överens med Jeril Taylor att man kommer att gå skilda vägar, vilket innebär att han inte spelar idag. Jämtland är på resande fot och efter att ha förlorat en rysare i fredags borta mot BC Luleå (89-86) väljer man att åka direkt till Norrköping.

Mikko Riipinen, Hur viktig känns den här matchen för lag- och självkänslan?
– Alla matcher är viktiga för oss. Speciellt dom hemma i Norrköping. För oss är det allra viktigaste att vi får ihop en hel bra match. Vi måste prestera under hela matchen, även om det inte behöver vara perfekt så behöver prestationen hålla hyfsad nivå matchen igenom. Det är ett extremt talangfullt lag som kommer på besök, dom har både Thomas Massamba och RT Guinn som svenskar och fem mycket erfarna importer på det så uppgiften blir inte lätt.

Vad har ni lagt fokus på under den här knappa tiden?
– Vi har analyserat förra matchen lite men också gått vidare ganska snabbt då det är en helt annat match som väntar. Vi har jobbat på spelvändningar, från anfall till försvar men också från försvar till anfall. Vi har fortsätt slipa på vårt egna vanliga försvar och kollat lite på hur vi kan försöka skada Jämtlands försvarsspel. Vi är taggade för matchen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

VAD ÄR MÅNDAGSMATCHEN?
16 måndagar under säsongen med start i början på oktober är vikta åt svensk ligabasket och SBL Herr! Då kommer vi tillsammans med produktionsbolaget Sportsground att krydda ett antal SBL-matcher lite extra.

Det kommer bland annat finnas både kommentator och expertkommentator under varje match. Dessutom kommer det vara intervjuer inför, under och efter varje match, mer detaljerad statistisk och längre uppsnack är även det några av sakerna vi kommer fokusera på under säsongen.

Se till att surfa in på SBLPlay.se och köp matchen – sändningen startar klockan 18.55 och kan ses här!

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping fick tillbaka Anton Saks senast och kan troligen ställa upp med ordinarie manskap. Notera att Jeril Taylor lämnat laget.

Jämtland reste direkt från Luleå till Norrköping där Olle Stümer troligen ansluter till truppen. Marshall Nelson är ett frågetecken då han stukade foten i fredags.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget