Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Södertälje Kings

En match återstår i SBL denna vecka. I Västerbotten får hemmalaget Umeå BSKT under lördagen besök av Södertälje Kings. Matchen kan du se på SBLPlay.se – uppkast klockan 16:04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 SÖDERTÄLJE KINGS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 11 januari, kl 16:04
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Trots att man haft stora problem med skador den senaste tiden, så har de regerande mästarna Södertälje Kings ändå visat prov på stor basket. Senast i måndags hemma mot säsongens överraskningslag Köping Stars då Södertälje vann med 96-87.

Umeå å sin sida har också spelat bra de senaste veckorna, speciellt på hemmaplan där man nyligen slagit både Jämtland Basket och Norrköping Dolphins. Senast blev det dock förlust för Umeå borta mot Borås Basket (89-76).

I säsongens två tidigare möten har Södertälje stått som segrare; 84-83 när lagen möttes i Täljehallen i oktober, och 87-70 i Umeå Energi Arena i slutet på november.

Inför dagens match så presenterar Södertälje ett nyförvärv i litauern Simas Butenlevicius, 30. En spelare som spelat på hög nivå i Europa under hela sin proffskarriär, och tidigare har spelat ihop med bland andra Dino Pita.
– Simas är en mycket bra spelare, har en perfekt profil för oss, och dessutom vet vi precis vad vi får, jag är jättenöjd, säger Södertäljes Ludwig Degernäs om nyförvärvet.

Butenlevicius förväntas vara spelklar till hemmamatchen mot Wetterbygden Stars på tisdag (14 januari).
– Vi har med Simas Butenlevicius och Deshawn Freeman nu förstärkt laget med två spelare på korttidskontrakt, vi kände oss tvingade att reagera snabbt på det skadeläge Kings hamnat i, säger nye klubbdirektören Johan Strömwall.

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kommer till spel utan Rashard Odomes. Däremot kan eventuellt Alexandros Varytimiadis vara tillbaka efter att ha missat de tre senaste matcherna.

Södertälje saknar fortsatt Dino Pita och Alexander Larsson och nyförvärvet Deshawn Freeman. Charles Callison är ett frågetecken.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget