Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Nässjö Basket

BC Luleå jagar säsongens 16:e seger när man under tisdagskvällen gästas av Nässjö Basket. Matchen kan du se på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 NÄSSJÖ BASKET 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 7 januari, kl 19:04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

BC Luleås lagkapten Tim Kearney firar 300 matcher mot Nässjö Basket. Då vill Luleålaget dra upp tempot – för att nå seger.
– Det känns fantastiskt kul, säger Kearney.

Tim Kearney kom från Södertälje Kings till BC Luleå inför säsongen 2010/2011. Sedan dess har han blivit kvar, utsetts till lagkapten och vunnit SM-guld. När BC Luleå tar emot Nässjö Basket under tisdagen kommer kapten Kearney att göra match nummer 300 i BC Luleå-linnet.
– Det känns fantastiskt kul. Det är inte många som kommer upp i det antalet så det känns roligt, säger Tim Kearney.

Väntade du dig det här när du skrev på för klubben?
”Nej, det hade jag kanske inte gjort. Då kändes det mest kul att få komma upp och spela med Håkan Larsson och John Rosendahl. Men det har gått bra.

Tim Kearney, 33, är nu inne på säsong nummer 14 i SBL herr och nummer 10 i BC Luleå. Han har många fina minnen från att spela elitbasket i Sveriges baskethuvudstad.
– Det som står ut är så klart SM-guldet 2017 som var otroligt roligt. Sen är det en härlig förening med mycket bra människor och bra publik. Det är fantastiskt kul att spela här, säger Kearney.

Tisdagens uppgift är Nässjö Basket i Luleå Energi Arena. Ett lag som inte levt upp till sin resultatmässiga potential hittills under säsongen. BC Luleå har mött Smålandslaget två gånger och vunnit med 83-77 och 63-60.
– Vi har spelat jämnt mot Nässjö den här säsongen. De har spelat jämnt mot många lag den här säsongen även om de inte lyckats få så många vinster. Det gäller att vi kommer ut fokuserade, spelar försvar, tar returer och spelar vårt spel.

Nässjö gillar att dra ned på tempot. Hur ska vi hantera det?
– Sist gjorde båda lagen något på 60 poäng och det är lite för oss. Vi vill gärna göra fler än det så vi kommer att försöka dra upp tempot.

För din egen del då. Är det svårt med motivationen när man redan gjort 299 matcher i en förening?
”Det är faktiskt inga problem. Det är sjukt kul att spela basket (skratt)”.

Hur många matcher kommer du att göra med BC Luleå?
– 500-600 ska nog inte vara några problem. Kroppen känns fräsch.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag mot Nässjö Basket. Nyförvärvet Kavin Gilder-Tilbury är ännu inte spelklar.

Nässjös senaste nyförvärv Valter Lindström har ännu inte gjort debut.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget