Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 52

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Quinton Upshur, BC Luleå (1)
Upshur gjorde en mycket fin insats när Luleå besegrade Södertälje i förra veckans TV-sända match. 26-åringen sköt i 24 poäng och noterades även för bland annat sju returer och tre assists.

 
G: Derrick Wilson, Djurgården Basket (3)
27-årige Wilson har likt hela Djurgården haft en tung säsong efter premiärmatchen i slutet av september. Men mot Wetterbygden lossnade det kanske lite för amerikanen som sköt i 27 poäng, och dessutom hade sex returer och tre (!) blockade skott i protokollet.

 
F: Justin Gordon, Jämtland Basket (3)
26-årige Gordon har verkligen kommit in bra i Jämtland och gör den ena storstilade matchen efter den andra, även om resultaten uteblir för Östersundsklubben. I lördagens förlust mot Köping stod 26-åringen för en fin “dubbel-dubbel”: 28 poäng och elva returer.

 
F: Daniel Mortensen, Wetterbygden Stars (1)
Wetterbygdens 25-årige dansk levererade säsongens bästa (?) insats när Wetterbygden slog Djurgården. Mortensen hade ställt in siktet rätt och på mindre än 25 spelade minuter sköt han i 22 poäng, varav sex trepoängare.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö (4)
Kvar sedan förra veckan. 28-årige Ruffin var planens gigant när hans Nässjö tog en mycket viktig seger mot Umeå förra måndagen. Ruffin sköt inte bara i 24 poäng, bland annat 7/8 tvåpoängare, utan slet även ner åtta returer på sina knappt 29 spelade minuter.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget