Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Wetterbygden Stars

Umeå BSKT:s formkurva pekar uppåt, men räcker det för att knipa segern mot Wetterbygden Stars? Matchen ser du på SBLPlay.se – uppkast klockan 18:34!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 WETTERBYGDEN STARS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 13 december, kl 18:34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Sedan vinsten mot topplaget Borås Basket (86-80) i slutet av november verkar det som att Umeå BSKT har hittat ny energi och spelar just nu deras bästa basket för säsongen. De tre senaste matcherna har för Umeå resulterat i två vinster och en förlust, vilket leder till en åttondeplats i tabellen.
– Vi kommer in med en bra känsla för matchen och är glad att få spela hemma igen efter flera bortamatcher nu, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Wetterbygden Stars har hittills spelat sig till en femteplats, med sina åtta vinster och sex förluster. Senaste matchen blev en vinst för Wetterbygden då man slog topplaget Köping Stars med endast en poäng (99-98) efter förlängning.
– De har ett klart bättre lag än förra säsongen och basketmässigt så har de verkligen växt in i ligakostymen snabbt. De har 4-5 gubbar på banan som sprider golvet och är väldigt aggressiva på båda sidorna av banan, säger Jesper Gustavsson.

VK: Ditt gäng bara uppåt nu? Mest på gång är försvaret?
– De flesta är på G och ser bra ut, vi har oerhört bra träningar just nu och i längden så kommer det få bra utslag på resultaten. Vi har varit väldigt tighta i försvar senaste matcherna och hoppas kunna stänga igen även mot ett så bra offensivt lag som Wettarna.

Text: Umeå BSKT

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå kan ställa upp med samma lag som mot Djurgården senast, det vill säga alla spelare är redo.

Wetterbygden ser ut att kunna ställa upp med i snudd på ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget