Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-BC Luleå

Ettan mot trean är vad som väntar i Boråshallen under fredagskvällen där tredjeplacerade Borås Basket får besök av serieledarna BC Luleå. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 BC LULEÅ 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Fredag 13 december, kl 19:04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

BC Luleå är, enligt Borås-tränare Henrik Svensson, “den stora guldfavoriten” i årets SBL. Under fredagskvällen besöker de serieledande norrbottningarna Boråshallen. Borås Basket är dock inte långt efter och vid hemmavinst tar man över som tabelletta.

Borås Basket låg under i halvtid senast uppe i Östersund men gjorde en grym andra halvlek, där laget både var bra defensivt och fokuserat i anfall. Detta gav till slut seger med 99-81. Men Hen­rik Svensson är noga med att skruva ner förväntningarna och lägga över favoritskapet i fredagskvällens hemmamatch på BC Luleå. Ett lag som han kallar “den stora guldfavoriten”.
– Luleå har verkligen visat sin nivå i år. De har i princip fyra spelare som skulle kunna vara SBL:s MVP.

De fyra spelare som Svensson pratar om är Brandon Rozzell, Denzel Andersson, Axel Nordström och Quinton Upshur.
– Brandon Rozzell är ligans mest kreativa scorer. Denzel Andersson är en av de bästa förvararna, samtidigt som han har ett stort offensivt spel. Axel Nordström är hårdast av alla i SBL. Och Quinton Upshur är väldigt allround och väldigt aktiv i både anfall och försvar, förklarar Svensson.

Detta är alltså toppen av ett gediget lagbygge som nu faktiskt vunnit inte mindre än sju raka matcher. BC Luleå parkerar därmed på tabellens förstaplats. Men eftersom Borås inte är långt efter så skulle en hemmaseger på fredagskvällen innebära att Borås tar över som serieledare.
– Men jag hoppas att vi kan utmana dem, avslutar Henrik Svensson.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

BC Luleå befinner sig på första plats i tabellen. Borås Basket är serietrea. I en otroligt jämn upplaga av SBL skiljer det endast två poäng mellan ettan och trean. Och BC Luleå har dessutom spelat en match fler än Borås. Under fredagskvällen möts de två gängen i Boråshallen i ett riktigt toppmöte.
– Det är verkligen en svår match. Det är ett väldigt bra lag men det ska framför allt bli kul. Vi spelade en ganska hemskt dålig match mot dem senast. Så det ska bli väldigt kul att möta dem igen och utmana dem, säger BC Luleå-forwarden Axel Nordström.

BC Luleå och Borås Basket har mötts en gång tidigare under säsongen. Nämligen den 12 oktober i Luleå Energi Arena. Då vann Borås med 85-68 efter en insats som Axel Nordström och hans lag inte var nöjda med. Under fredagens match tror han att kampen och det fysiska spelet kommer bli direkt avgörande.
– Vi har suttit och tittat på film nu och senaste matchen mot dem. De fick vinna för många närkamper och vi var inte där i det fysiska spelet. Sättet vi rörde på oss i försvar var också passivt. Det gäller att vi kommer ut med en krigarmentalitet och visar att vi åker ned dit för att vinna, säger Nordström.

Det finns många spelare som BC Luleå måste försöka bromsa under fredagskvällen. Inte minst guardparet Marcus Tyus och Elvar Fridriksson. Den duon står för 34 poäng i snitt och är en stor del av lagets offensiva spel. Men Axel Nordström varnar för betydligt fler än två spelare i Borås Basket.
– De är väldigt breda. Borås har många bra spelare och det är olika spelare som avgör matcherna för dem. Mot Nässjö var det William Gutenius och Simon Gunnarsson var den som klev fram mest mot Jämtland senast. Det gäller för oss att göra det grova jobbet.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås saknade stjärnspelaren Marcus Tyus senast mot Jämtland på grund av en skada i vaden. Tanken är att Tyus ska spela i kväll. Detsamma gäller Ludvig Johansson som är tillbaka från sjukdom.

I Luleå-lägret är det i skrivande stund oklart om Denzel Andersson och Quinton Upshur kommer till spel på grund av sjukdom.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget