Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Inför: Nässjö Basket-Södertälje Kings

Nässjö Basket jagar sin första hemmaseger i SBL. Kommer den i kväll när Södertälje Kings gästar Nässjö Sporthall? Här är senaste nytt inför matchen!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE KINGS 🏀
🇸🇪 SBL Herr
📆 Tisdag 10 december, kl 19:04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

📺 Klicka här för att se matchen på SBLPlay.se!

Efter två bra bortainsatser mot två av ligans bästa lag på bortaplan så vänder Nässjö Basket nu hem igen och de tredje topptippade laget Södertälje Kings kommer på besök. De regerande mästarna Södertälje har haft en typisk “Södertäljisk” första del av säsongen.

Ena stunden ser man otroligt starka ut och visar att man är redo att försvara sitt guld, andra matcher har Södertälje vart betydligt sämre. Detta är för er som följt tränare Ludde Degernäs genom åren ingen ovanlighet. Vi alla vet att när det vankas nyår så kommer Södertälje rada upp vinst efter vinst och spelet kommer mer och mer likna en slutprodukt.

Dock är det inte nyår än och vi hoppas att vi får möta ett Södertälje som går att störa idag. Det är ett lag med en ruskigt stark sjumanna-rotation med fyra spelare med A-landslagsmeriter, Två med mängder av ungdomslandslags meriter och en amerikansk duo i Charles Callison och Eric Adams som är riktigt duktiga spelare.

Nyckeln för oss ikväll är att fortsätta vårt fina spel på den defensiva planhalvan som bygger på hårt jobb och fullt fokus på motståndarnas styrkor. Kan vi göra det i 40 minuter så ger vi oss själva chansen att vinna varje match. Sen behöver vi knyta ihop säcken på ett bättre sätt i jämna matcher också såklart. Något vi studerat på video och pratat mycket om under helgen.

Vi är inne i en tung period resultatmässigt men vi tror att vårt hårda jobb kommer belöna sig i slutändan och idag behöver vi hela Höglandet med oss i ryggen för att orka prestera bra i 40 minuter och knipa vår första hemmavinst.

Text: Joakim Källman, tränare i Nässjö Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö ser ut att kunna ställa upp med i det närmaste ordinarie lag.

Södertälje fick tillbaka Dino Pita efter skada senast mot Wetterbygden, spelade 13 minuter. Väntas mönstra bästa möjliga manskap.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget