Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Veckans måndagsmatch i SBL spelas mellan BC Luleå-Norrköping Dolphins. Se matchen gratis på SVT Play – uppkast klockan 19:04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS 🏀
📺 SVT Play
🇸🇪 SBL Herr
📆 Måndag 9 december, kl 19:04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

BC Luleå har just nu sex raka segrar i SBL. Norrköping Dolphins har vunnit fyra i rad i samma serie. Under måndagen möts dessa två lag i Luleå Energi Arena i en förväntat tuff tillställning. Och en av de två sviterna kommer därmed att brytas.
– Det är ett bra lag. Vi har kollat på dem på video så vi vet vad vi kan förvänta oss, säger Luleå-spelaren Daniel Hansson.

Vad kan ni förvänta er, då?
– De spelar snabbt och vill störa vårt spel. Vi har mött dem tidigare nere i Norrköping så vi vet vad de kommer att göra.

Norrköping Dolphins har inför den här säsongen genomgått något av en förvandling. Från att spela med lägre tempo och fler uppställda anfall till att vilja utnyttja sin fart mer.
– Tidigare har de velat spela väldigt mycket ’set-spel’. På den senaste tiden har det blivit snabbt, säger Hansson.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Guarden Daniel Hansson menar att det är många spelare att hålla koll på i Norrköping. Inte minst importerna Jeril Taylor, Tyre Gathright och LaDarien Griffin.
– Jag tror att vi måste hålla koll på alla spelare hos dem. Om någon väl kommer igång, framför allt deras importer, så kan det bli jobbigt. Det gäller att hålla alla ’in check’, säger han.

BC Luleå kommer senast från en hemmamatch i fredags. Då lyckades man besegra Djurgården Basket (97-83) efter en sanslös insats från Brandon Rozzell.
– Brandon får gå lös och gör 44 poäng. Vi rör bollen bra och spelar stundtals bra försvar vilket är viktigt för oss.


>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

Norrköping saknar endast Vincent Taylor som har problem med en skada.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget