Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Wetterbygden Stars

Under lördagen står ännu en hemmamatch på agendan för Södertälje Kings och den här gången är det Wetterbygden Stars som är motståndaren. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 16:34!

🏀 SÖDERTÄLJE KINGS 🆚 WETTERBYGDEN STARS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL Herr
📆 Lördag 7 december, kl 16:34
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Södertälje och Wetterbygden möttes i säsongspremiären i en omtalad match som slutade med enpoängsförlust för Södertälje. Anledningen till uppmärksamheten var att ett av Dino Pitas satta straffkast missades av sekretariatet, vilket naturligtvis blev extra kännbart när förlustmarginalen var densamma och Svenska Basketbollförbundet av olika skäl beslöt att matchen inte skulle spelas om. Nu får Södertälje Kings möjlighet att ta sin revansch.

I Wetterbygden är den amerikanske guarden Tyler Sabin poängbäst med hela 24.3 per match vilket gör honom till SBL:s bäste poänggörare och näst mest effektive. Moussa Kone plockar 7.8 returer och Adam Rönnqvist snittar fyra assists. Sabins landsman Calvin Hermanson är en annan tongivande spelare i laget och Jonathan Peleg är välbekant sedan tidigare. Wetterbygden är också den motståndare som Södertälje har valt att möta i Final Four av Svenska Cupen den första helgen i februari 2020.

I Täljehallen i onsdags mötte Södertälje Köping Stars, som vände ett femtonpoängsunderläge till niopoängsseger. Den första perioden började på bästa tänkbara sätt för hemmalaget och en förlust verkade högst osannolik, men motståndarna fortsatte mala på tills rytmen började infinna sig och lyckades successivt vända matchbilden till sin fördel.
– Det var nåt vi verkligen fokuserade på: komma ut hårt, med kontakt och bara köra över dem och det gjorde vi, sen tappade vi det lite och det var synd, sa Södertälje-spelaren Hampus Ramstedt efter matchen.

Zonförsvaret, straffkastskyttet och returtagningen var alla bidragande faktorer till Köpings framgång. Men det som Södertälje framför allt behöver ta med sig inför kommande matcher är att behålla fokus, även i motgång. Kanske blir det också enklare nu när Europaspelet är över och all fokus kan läggas på SBL.

Nu är också en comeback för Dino Pitas del nära, vilket är välbehövligt för Södertäljes rotation, även om det kommer att ta tid innan han är helt återställd. Det kan till och med vara så att han spelar i dag, enligt tränaren Ludde Degernäs:
– Dino tränade 45 minuter sist här nu, så vi får se, doktorn sa att han kanske är med i truppen mot Wetterbygden. Jag tror inte han är redo för så många minuter i spel, men det är intressant, jag är glad att han är på väg tillbaka, grabben vill verkligen spela basket som han älskar. Det är ett steg på vägen, vi behöver alla spelare.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje får eventuellt tillbaka skadade Dino Pita. I övrigt bör alla vara redo.

Wetterbygden saknar skadade Moussa Kone. Det är oklart ifall hans ersättare Carl Engström hinner bli spelklar.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget