Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Köping Stars

Toppmatch stundar i SBL under onsdagen när Köping Stars reser till Södertälje för möte med Södertälje Kings. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19:04!

🏀 SÖDERTÄLJE KINGS 🆚 KÖPING STARS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL Herr
📆 Onsdag 4 december, kl 19:04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Efter en tät period av bortamatcher har Södertälje Kings privilegiet att spela tre hemmamatcher i rad, varav den första, mot Djurgården Basket i söndags, slutade med vinst 81-77. I kväll onsdag väntar Köping Stars och därefter Wetterbygden Stars på lördag, då Dino Pitas efterlängtade comeback i bästa fall kan komma att ske.

– Eventuellt redan på lördag kan han ingå i matchtruppen om det känns bra den här veckan. Sen kanske han inte är redo för stora minuter, men det känns bra att det går steg framåt. Som jag har sagt tidigare: vi ska inte ha bråttom när det gäller Dino, men det är skönt att det är på bättringsvägen och killen är motiverad och ser fram emot att börja träna med laget, säger Södertäljes tränare Ludde Degernäs, glad över segern mot Djurgården senast men inte helt igenom nöjd med insatsen:

– Det var ingen vidare förstaperiod måste man ju säga, men ändå starkt av grabbarna att vinna, det tycker jag att vi måste ta med oss. Det var helt annorlunda attityd när vi kom ut efter halvtid, både offensivt och defensivt. Och vi fick betalt för det, det visar att det finns karaktär i gruppen. Allting kan inte gå uppåt hela tiden, man måste också lära sig att vara fokuserad när inte bollen går i.

Apropå upp- och nedgångar har Södertälje Kings på kort tid drabbats av ett par tuffa besked med negativ inverkan på lagbygget: Jeremiah Ingram gick över till Djurgården Basket lagom till dess att skadan var läkt och den atletiske publikfriaren Andrew Smith spelade sin sista match mot Umeå BSKT för drygt en vecka sedan. Tränare Degernäs väljer dock att fokusera på den nuvarande truppen även om han naturligtvis gärna hade sett att situationen såg annorlunda ut. Men en sak är säker: mot formstarka Köping kommer full fokus behövas direkt från uppkast.

– Vi måste vara mer mentalt och fysiskt redo när matchen börjar, det måste vi kräva av oss själva. De har ett bra lagbygge på gång och det visar ju deras resultat: 9-2. Köping har spelat väldigt bra basket under hela första delen av säsongen och visat bra stabilitet, både i offensiven och defensiven. Förra gången vi spelade mot dem saknade de sin stora spelare, (Jeremy Tyrone) Combs som har varit en av ligans bästa spelare (19.5 poäng per match), så det ska bli intressant att se hur vi kan agera mot honom där ute på plan. Ett bra lag med en bra pointguard i C J Jackson, sen är Niklas Larsson alltid ett hot utifrån och en bra karaktär.

Med sitt fina facit är Köping placerat på andra plats i tabellen, medan Södertälje är fyra med åtta vinster och tre förluster, men som Degernäs påpekar med betydligt fler matcher spelade totalt sett:

– De har spelat kring tio matcher, men vi har ju spelat tio i Europa också så vi har spelat dubbelt så många matcher under samma tid. Med tanke på hur vi startade med den där enpoängsförlusten när de tappade bort den där poängen i Wetterbygden, så är jag nöjd med 8-3. Vi har haft lite problem med sjukdomar: (Alexander) Larsson har legat däckad under veckan i Bulgarien och Jonte (Person) var lite halvrisig mot Djurgården sist. Vi behöver alla spelare nu när vi är en kort i rotationen. Det laget som spelade mot Djurgården är det vi räknar med spelar mot Köping på onsdag och så får vi se om Dino tillkommer på lördag.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje har som sagt haft lite problem med sjukdomar, men räknar med att kunna ställa upp med ordinarie lag, exklusive Dino Pita.

Köping saknar endast långtidsskadade Sebastian Lindkvist.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget