Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 49

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Georgio Milligan, Umeå BSKT (2)
29-årige Milligan och hela Umeå gjorde kanske säsongens bästa match när Borås besegrades i helgen med 86-80. Milligan stod för 27 poäng med bra utdelning, bland annat hittade 4/5 trepoängare i korgen.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. 25-årige Tyus gjorde på nytt en fin-fin insats mot Umeå i lördags med bland annat 27 poäng i protokollet, detta på drygt 29 spelade minuter. Tyus ligger sjua i poängligan med ett snitt på 18.7 poäng per match.

 
F: Rashard Odomes, Umeå BSKT (3)
Ny stark match av 22-årige Odomes mot Borås. Odomes stod för en fin “dubbel-dubbel” där han förutom 22 poäng även rev ner tio returer och hade fyra assists.

 
F: Jeremiah Ingram, Djurgården Basket (1)
Stark debut i Djurgårdslinnet för 26-årige Ingram som levererade bland annat 14 poäng och nio returer i söndagens TV-sända match mot Södertälje, en match som Södertälje vann med 81-77.

 
C: Rodney Williams, Umeå BSKT (3)
Kvar sedan förra veckan. 26-årige Williams följde upp sin imponerande insats mot Södertälje när ett annat topplag Borås kom på besök i helgen. Williams sköt i 15 poäng och hade dessutom elva returer i protokollet.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget