Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje Kings-Djurgården Basket

Det har blivit dags för veckans match på SVT. I Täljehallen tar de regerande mästarna Södertälje Kings emot nykomlingarna Djurgården Basket. Se matchen gratis på SVT Play – uppkast klockan 16:04!

🏀 SÖDERTÄLJE KINGS 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
📺 SVT Play
🇸🇪 SBL Herr
📆 Söndag 1 december, kl 16:04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Det är med ett stort favoritskap som Södertälje Kings gästas av Djurgården Basket i SBL under söndagseftermiddagen, en match du kan se direkt och gratis på SVT Play.

Södertälje avslutade i veckan sitt deltagande i FIBA Europe Cup där man ställdes mot bulgariska Balkan på bortaplan. Efter en mycket spännande avslutning drog dock bulgarerna det längsta strået och vann med minsta möjliga marginal, 90-89. Det var Södertäljes femte förlust på sex matcher och med det slutade Södertälje sist i sin grupp.

I SBL har det däremot gått bättre för Södertälje som inför dagens match har fyra raka segrar där samtliga kommit på bortaplan. Bland annat blev det seger mot just Djurgården för två veckor sedan, 89-79.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

Djurgården har haft ett par turbulenta veckor och står på sju raka förluster inför matchen idag. Positivt för stockholmslaget är dock att nyförvärvet Jeremiah Ingram (från just Södertälje) är redo att göra debut idag. Dessutom börjar det skadeelände som drabbat klubben under inledningen av säsongen sakta men säkert bli bättre.

Räcker det för att störa de regerande mästarna? Ja, det återstår att se.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SVT PLAY!<<<

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje saknar fortsatt långtidsskadade Dino Pita.

Djurgården dras fortfarande med lite skador och det är i skrivande stund oklart vilket lag man kommer ställa upp med.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget