Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Wetterbygden Stars-Borås Basket

På fredagskvällen är det dags för säsongens andra möte mellan Wetterbygden Stars-Borås Basket. Här är senaste nytt inför matchen i Huskvarna Sporthall!

🏀 WETTERBYGDEN STARS 🆚 BORÅS BASKET 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 22 november, kl 19.04
🌍 Huskvarna Sporthall, Jönköping
💻 Livestatistik

Wetterbygden har skaffat sig en gynnsam säsongsinledning. Med sju segrar och fyra förluster parkerar laget just nu på tabellens fjärdeplats – två placeringar under tvåan Borås Basket. Så egentligen är det bara resultatet från det första mötet mellan Borås och Wetterbygden (som Borås vann med 88-84) som skiljer lagen åt.

Men var har man egentligen Wetterbygden Stars? De har visat prov på att deras poängproduktion kan svänga kraftigt mellan ytterligheter. Man är nämligen det lag som både gjort flest poäng (37) i en period och det lag som gjort minst (8). Dessutom är Wetterbygden det lag som gjort minst poäng i en hel match (59). Trots detta kan de alltså stoltsera med sju vinster.

Borås Basket kommer närmast från seger (92-81) hemma mot offensiva Umeå BSKT i tisdags. På frågan om vilka positiva faktorer han tar med sig från Umeå-matchen svarade tränaren Henrik Svensson så här:
– Att vi kämpade tillbaka i matchen och inte föll ihop helt när vi tappade en stor ledning. Jag tycker vår start är bra. Det gäller att ta med sig den. Energin och att många är inne och ”köttar” på i defense.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Wetterbygden har alla spelare redo för match.

Borås ser också ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Wetterbygdens hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget