Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Djurgården Basket-Köping Stars

Köping Stars reser under fredagen till huvudstaden för att i mötet med Djurgården Basket försöka försvara serieledningen i SBL. Här är senaste nytt!

🏀 DJURGÅRDEN BASKET 🆚 KÖPING STARS 🏀
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 22 november, kl 19.04
🌍 Brännkyrkahallen, Stockholm
💻 Livestatistik

I tre veckor har Köpings senaste nyförvärv Ernests Kalve tvingats vänta på sin debut. Så det är med spelglädje som den lettländske tvåmetersmannen kliver in på golvet i Brännkyrkahallen i kväll.
– Jag har en bra känsla efter en träningsvecka med lagkompisarna. Visserligen har jag förlorat lite i styrka och vikt, men jag är ändå förväntansfull.

Ernests “Ernie” Kalve är tillsammans med Shane Walker med sina 32 år äldst i Köpings spelartrupp. Köping får in en forward med stor rutin och erfarenhet efter 15 år som professionell basketspelare. Nu har han värvats till Köping Stars och han är överväldigad av det mottagande han redan fått. Utan att ens ha debuterat.
– Under alla mina proffsår har jag aldrig blivit så väl mottagen som här i Köping. Av klubben, organisationen och folk ute på stan som verkligen tycks gilla basket, säger “Ernie”

Under sjukdomsperioden har 32-åringen från lagets bänk följt sina nya lagkompisar i Köping Stars. Han gillar det han hittills sett:
– Framför allt vår defensiv. Mot Borås kunde jag i grabbarnas ögon också se hur gärna de ville vinna.

Tränare ”Jotti” Nikolaidis är också nöjd med vad han sett av nyförvärvet i träning:
– En väl skolad och fysisk spelare. Som spelar enkelt och som skjuter bra.

”Jotti” är också glad att kunna släppa fram ”Ernie” i matchen mot Djurgården. Han menar att motståndarna har ett komplett lag, men som haft en tuff öppning i SBL.
– Vi ska inte låta oss luras av lagens tabellplaceringar. Det är bara en tidsfråga innan Djurgården börjar vinna. Vi måste vara redo att göra jobbet ordentligt på planen så det inte blir mot oss.

Köping Stars vill gärna upprepa segern från hemmapremiären mot just Djurgården för snart två månader sedan. Då vann Köping klart, 92-78, efter aggressivt försvarsspel och kontroll i returtagningarna.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

***
Djurgården Basket riskerade att få spela kvällens ligamatch utan sina FIBA-licenserade spelare. Men vid lunchtid idag så hävde Svenska Basketbollförbundet beslutet.

“Djurgårdens IF har betalat fakturan för domarkostnader vilket innebär att alla licensierade spelare är tillgängliga för spel.”

LÄGET I LAGEN:❓
Djurgården har en del skadebekymmer i truppen. Bryan Alberts spelade inte senast mot Jämtland och är ett frågetecken, liksom Brandon Barton, Nils Johansson och Kalle Helenius. Kristoffer Gafor missar matchen i kväll.

Köping får förutom ”Ernie” Kalves även tillbaka Gary Blackston från skada, Däremot lär inte magsjuke John Brändmark eller långtidsskadade Sebastian Lindquist komma till spel.

LÄS MER: 📒
Djurgårdens hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget