Fotograf: BC Luleå

Luleå skriver kontrakt med provspelande amerikan

Austin Burgett har tränat med BC Luleå sedan i torsdags. Och nu har Luleålaget skrivit ett kontrakt med den 206 centimeter långe amerikanen.
– Jag är väldigt glad över att vara klar, säger Austin Burgett.

Direkt efter måndagseftermiddagens träning skrev Austin Burgett på ett kontrakt med BC Luleå som sträcker sig över resten av säsongen. Han har tränat sedan i torsdags med laget och känner sig glad över att komma till Luleå.
– Jag är väldigt glad över att vara klar. Jag har pratat med coach (Peter Öqvist) de senaste dagarna och förklarat att jag verkligen gillar hur laget spelar. De passar alltid en extre gång, spelar i högt tempo och jag tycker att coach verkligen vet vad han håller på med, säger Austin Burgett.

Burgett spelade i Slovenien den förra säsongen där han var en av sitt lags bärande spelare. I år kommer han från en situation i belgiska Liége där klubben, på grund av organisatoriska problem, inte längre får använda importspelare.

I sitt nya lag, BC Luleå, kommer just laget först för Burgett.
– Laget kommer alltid i första hand för mig. Det är det som min pappa alltid sagt till mig. Jag försöker att inte bara hjälpa mig själv utan alla runtomkring mig också. Jag förespråkar att alltid göra de små detaljerna rätt så kommer man att belönas för det i slutändan, säger Burgett.

BC Luleås tränare Peter Öqvist gillar det han har fått se av Austin Burgett på träningarna.
– Det känns kul att få Austin till oss. Vi tror att han kommer hjälpa oss både offensivt och defensivt. Han har uppvisat en spelskicklighet och smartness där ute på golvet och ett starkt trepoängsskytte. Med sin längd och atletism kommer han också att hjälpa oss i returtagningen, säger Peter Öqvist.

Han fortsätter:
– Det ska bli kul att fortsätta jobba med att få in honom i spelet”.

Austin Burgett blir alltså ersättare till LaRon Smith som tidigare lämnade laget på grund av skadeproblem och personliga skäl.
– På grund av att vi hade olyckliga omständigheter med skador på LaRon Smith så var vi tvungna att agera. Därför känns det bra att vi nu har hittat en ersättare. Det är en smart spelare med bra längd som kommer att passa bra in i gruppen, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

LÄS MER: Amerikansk forward tränar med Luleå

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget