Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Djurgården Basket

Borås Basket tar emot Djurgården Basket på tisdagskvällen och det är första gången någonsin som klubbarna möts. Matchen ser du självklart på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 DJURGÅRDEN BASKET 🏀
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Tisdag 12 november, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Det är ett Borås Basket med sex segrar och en förlust som ikväll ska ta sig an anrika idrottsföreningen Djurgården. Den klubben må ha grundats redan 1891 men dess basketsektion är betydligt yngre och faktum är att innevarande säsongen är deras första i SBL. Vad kan vi då förvänta oss?

Så här säger Borås Baskets huvudtränare Henrik Svensson:
– När det gäller individuell skicklighet i spelartruppen så tillhör Djurgården toppen av SBL. Det är dessutom ett stort lag vi har att göra med. Lazar Radosavljevic är deras bästa och mest kompletta offensiva spelare. Bryan Alberts en av ligans bästa skyttar. Och Derrick Wilson är stark fysiskt. Förmodligen SBL:s starkaste pointguard.

Derrick Wilson kommer från respekterade Marquette University, där både före detta NBA-stjärnan Dwayne Wade och svenske legendaren Oluoma Nnamaka spelade kring millennieskiftet.

Enligt tränare Svensson så är Djurgårdens försvar stort och fysiskt och gör ont att möta. Hur kommer det sig då att Djurgården ligger sist i tabellen efter åtta spelade matcher?
– De har haft lite oflyt med skador på nyckelspelarna Derrick Wilson och Adam Ram­stedt den senaste tiden. Plus att Nils Johansson bara hunnit spela tre matcher, då han inledde säsongen som skadad. Men annars är Djurgården ett väldigt kompetent lag.

Här kan du se senaste avsnittet utav Borås Baskets Webb TV-program “The Fredder Show”:

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås vänta kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Djurgårdens skadeproblem verkar vara över och senast mot Nässjö kunde man ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Djurgårdens hemsida inför matchen

Dela inlägget