Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

EXTRA: Thomas Massamba klar för Jämtland

Här är dagens stora nyhet i Basketsverige. Landslagsspelaren Thomas Massamba, 34, har skrivit på ett korttidskontrakt med Jämtland Basket.

Thomas Massamba ansluter till Jämtland Basket under tisdagen och är kontrakterad att träna och spela med klubben över matcherna mot Nässjö Basket (15/11), Djurgården Basket (18/11) och BC Luleå (22/11). Massamba har inte spelat någon tävlingsmatch sedan den 11 augusti då han spelade med det svenska landslaget, så det är bra tajming för båda parter eftersom alla som känner Thomas vet att han fysiskt alltid är redo.

Med bland annat 120 seniorlandskamper i bagaget så vet Thomas Massamba mycket väl vad det innebär att komma in och spela som skadeersättare.
– Thomas och jag har en ganska lång historia om man säger så. Första gången jag coachade Thomas var när han spelade för mig i Basketettan med Tälje Knights 2001-2002. Året efter tog jag över ligalaget i Södertälje, tog med mig Thomas upp, och året efter det vann vi ett SM-guld åt klubben tillsammans. Vi har haft en nära relation både via klubblagen vi varit i tillsammans, samt i landslaget då vi båda var med. Efter att ha kamperat i så många år bygger man förstås upp en relation som går bortom coach/spelare och när jag bad Thomas om hjälp igår så svarade han ”hinner jag med planet upp till träningen i eftermiddag?”, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke och fortsätter:
– Thomas kommer som skadeersättare till Gustav (Hansson) som blir borta i ett par veckor till minst. Med Gustav ute, Justin Gordon ännu ej spelklar och osäkert om han blir det tills på fredag, samt Jaans skavanker och Nässjö samt Djurgården för dörren så känner vi att vi är lite för bräckliga och behöver hjälp.

Så här säger Thomas Massamba själv om beslutet att skriva på för Jämtland:
– Om jag ska vara ärlig så vet jag inte så mycket om staden Östersund, men det jag vet är att Jämtland Basket har en fantastisk publik. Ska bli roligt att spela för dom under tiden jag är där. När det kommer till coach Torbjörn Gehrke, kan jag säga att det är mer än basket. Han va en av dom få i svensk basket som trodde på mig, när jag va ung. Han och hans familj tog in mig när jag inte hade någon familj i närheten. Han är en av dom som gett mig chansen att ha den karriär jag har haft hittills. Så när han hör av sig och behöver hjälp. Så är det inget att fundera på.

Thomas Massamba spelade i fjol i BC Luleå, men har i år varit klubblös. Han har hållit igång hemma i Stockholm, allt medan han har sökt efter ett utlandskontrakt.

LÄS MER: Jämtland värvar igen…

Dela inlägget