Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 46

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Tyler Sabin, Wetterbygden Stars (2)
Kvar sedan förra veckan. 25-årige Tyler Sabin fortsätter skjuta i poäng efter poäng – i match efter match. När hans Wetterbygden tog säsongens sjunde seger mot Jämtland så stod Sabin återigen för en storstilad insats med bland annat 29 poäng, åtta returer och åtta assists – imponerande!

 
G: Adam Rönnqvist, Wetterbygden Stars (1)
Dubbelt Wetterbygden på guardsidan denna vecka. 29-årige Adam Rönnqvist har blandat och gett så här långt för sin nya klubb, men kanske har det lossnat nu? Hursomhelst så leverade 29-åringen fina 21 poäng med bra utdelning när Jämtlands slogs tillbaka med 106-87.

 
F: Denzel Andersson, BC Luleå (3)
Kvar sedan förra veckan. 23-åringen fortsätter dominera på spelplanen och leverera den ena högoktaniga insatsen efter den andra. När Luleå bortabesegrade Umeå förra veckan kom 28 poäng från Denzel Anderssons händer, dessutom noterades han för hela fem blockade skott.

 
F/C: Jeremy Combs, Köping Stars (4)
Köping och 23-årige Combs fortsätter gå riktigt starkt i SBL. Förra måndagen blev det en ny seger när Norrköping gästade Västmanland. Jeremy Combs var precis som i flera tidigare matcher under säsongen, den som visade vägen för Köping med sina 25 poäng.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. Kanske börjar 28-åringen hitta formen nu? Efter en lite trög start på säsongen har Ruffin och Nässjö börjat få ordning på sitt spel och senast blev det klar seger borta mot Djurgården. En som stod för en mycket fin match var lagets lagkapten som bland annat satte 23 poäng och tog sex returer – med högprocentigt skytte.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget