Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 45

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Tyler Sabin, Wetterbygden Stars (1)
Frågan är om inte Wetterbygdens stjärnguard Tyler Sabin är en het kandidat till titeln “Årets MVP” i SBL. Hans säsongsinledning har varit fenomenal och i derbyt mot Nässjö förra veckan stod han för sin (hittills) högsta poängnotering när han sköt i 34 poäng (7/10 trepoängare). 25-åringen ligger tvåa i poängligan med ett snitt på 23.6 poäng per match.

 
G: Daniel Eliasson, BC Luleå (1)
Bössan var sannerligen rätt inställd för Eliasson i fredags när Luleå körde över Djurgården. 27-åringen satte 3/3 tvåpoängsskott och 4/5 bakom trepoängslinjen – totalt 18 poäng (+ sex returer) på lite drygt 20 minuters speltid.

 
F: Denzel Andersson, BC Luleå (2)
23-årige Denzel Andersson gjorde en formidabel match mot Djurgården i fredags när han bland annat satte hela 36 poäng och dessutom noterades för åtta returer. Anmärkningsvärt var att Andersson sköt i 17/21 (!!) straffkast, och endast spelade knappt 24 minuter. En given plats i veckans lag!

 
F/C: RT Guinn, Jämtland Basket (1)
Den jämtländske lagkaptenen var på stort spelhumör i norrderbyt mot Umeå i torsdags. 38-åringen ledde sitt lag till seger (89-86) efter bland annat 26 poäng och åtta returer i protokollet.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (1)
Nässjös 28-årige center stod för sin bästa insats under säsongen i derbyt mot Wetterbygden. Ruffin var bland annat den som tog matchen till förlängning i absolut sista sekunden. Till slut blev det en fin “dubbel-dubbel” för amerikanen: 21 poäng och tio returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget