Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå-Köping Stars

Två av SBL:s hetaste lag möts under tisdagskvällen i Norrbotten där BC Luleå gästas av Köping Stars. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 19.04!

🔥 BC Luleå – Köping Stars 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Tisdag 29 oktober, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

BC Luleå ligger på andra plats i tabellen i SBL. Man har vunnit fem matcher och förlorat två. Men faktum är att två av tre hemmamatcher har slutat med förlust. Visserligen mot två topptippade lag i form av Borås Basket och Södertälje Kings. Fast BC Luleå vill så klart aldrig förlora hemmamatcher.

– Det är väldigt tufft. Man vill aldrig förlora på hemmaplan och att vi redan förlorat två suger ganska mycket – men det händer. Förhoppningsvis studsar vi tillbaka i morgon (tisdag), säger guarden Quinton Upshur.

Under tisdagen är det dags för hemmamatch igen när uppstickaren Köping Stars kommer på besök. Köping är tabellgranne till BC Luleå och ligger för nuvarande trea i tabellen med bara en förlust hittills. Luleå-laget är förberett på en tuff fight mot det gästande gänget.
– Det kommer att bli en tuff match. Men det är bra att komma ut inför hemmafansen och försöka vinna. De senaste två hemmamatcherna har vi förlorat. Vi ska göra allt vi kan för att ta en viktig seger, säger Upshur.

Vad vet du om Köping?
– Det är ett bra lag. De har många duktiga spelare som spelar bra tillsammans. En grupp med bra självförtroende. Det blir en svår utmaning och det gäller att vi är redo direkt från start.

Vägen till seger ska gå genom en stark start. Quinton Upshur menar att BC Luleå inte inlett nog aggressivt i de två förlusterna på hemmaplan.
– Vi vill bara komma ut och vinna och spela på rätt sätt. De senaste matcherna har vi inte kommit ut nog hårt i början, grävt oss själva en grop och försökt jobba ikapp sen. Så kan det inte se ut mot Köping, säger han.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Köping Stars eminente spelmotor CJ Jackson följer med när Köping flyger upp till Luleå under tisdagen. Jackson linkade i lördags av spelplanen med bandagerad fot i segermatchen mot Jämtland, men har medverkat i Köpings träningar sedan dess.

– Men det är tveksamt om han kommer till spel. Om inte så får några andra klä sig i Jacksons roll, säger tränaren ”Jotti” Nikolaidis.

I så fall blir det John Brändmark och Lukas Friberg som får ta lite mer plats. Duon och lagkompisarna i Köping Stars reser norrut med gott självförtroende efter den frapperande starka säsongsstarten med fem segrar och en enda förlust. John Brändmark medger att han är lite förvånad över den starka ligaöppningen. Men även han ger samma förklaring som vi hört andra Stars-spelare tidigare lyfta fram:
– Vi har fått ihop en riktigt bra grupp, där vi hittat våra roller bra. Vi vet om varandras styrkor och utnyttjar det till att leta bra lägen. Dessutom har vi ett bättre försvarsspel än förra säsongen.

John Brändmark var fotskadad under försäsongen och missade fyra träningsveckor. Nu är han sedan en tid tillbaka i laget och känner sig i bra form. Och att spela uppe i Luleå ser han fram emot:
– Alltid tufft, men kul.

Luleå med samma poäng som Köping (10) har överraskande förlorat två raka hemmamatcher. Och ”Jotti” Nikolaidis hyser insikten att hemmalaget knappast vill förlora en tredje:
– Nej, det kommer att gå undan redan från matchstart, så vi måste vara redo. Luleå lär få tillbaka Axel Nordström och spelar snabbt och har många spelare som skjuter trepoängare. Men vi ska visa att vi förtjänat våra vinster i ligan. Vi reser inte upp dit för att turista.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

LÄGET I LAGEN:❓
I Luleå saknas Pelle Larsson som för närvarande befinner sig i USA på collegebesök. Brandon Rozzells medverkan är osäker på grund av ögonskadan som han ådrog sig mot Södertälje Kings.

CJ Jackson är osäker för Köping som i övrigt kan ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget