Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT-Nässjö Basket

Oerhört viktiga poäng står på spel när Umeå BSKT gästas av Nässjö Basket under torsdagskvällen. Se matchen på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.34!

🔥 Umeå BSKT – Nässjö Basket 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Torsdag 24 oktober, kl 18.34
🌍 Umeå Energi Arena, Umeå
💻 Livestatistik

Även om SBL-säsongen precis dragit igång så råder det ingen tvekan om att kvällens match är väldigt viktig för både hemmalaget Umeå och gästande Nässjö. Umeå parkerar just nu på nionde och näst sista plats i SBL efter en seger och fyra förluster. Ännu tyngre har det gått för Nässjö som för tillfället är jumbo med en seger och fem förluster på kontot.

– Vi och Nässjö har liknande start av säsongen, däremot så har de kvar större delar av laget från i fjol så de borde ha hunnit längre än oss med lagbygget. Men vi tränar på och tar steg framåt hela tiden, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till Västerbottens-Kuriren inför matchen.

Nässjö spelade så sent som i måndags och stod för en solid insats hemma mot en av guldfavoriterna Borås Basket. Efter en jämn match så kunde dock Borås knipa segern med 89-81. Nässjös enda seger så här långt kom i premiären borta mot Jämtland Basket.

Umeå har varit spellediga sedan i fredags då man gästade Wetterbygden och förlorade med klara 91-71.
– Det är en lång säsong, men klart att vi känner att vi borde knipa en eller två av kommande matcherna som kommer här nu, laget har trots knackig inledning bra självförtroende och vi hoppas ha tillbaks några skadade spelare till torsdag. I övrigt tror jag det är lagspelet på båda sidorna av planen som avgör vilka som vinner, säger Jesper Gustavsson.

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknade senast flera spelare, bland annat Adam Presutti. Han väntas vara tillbaka i kväll. Nathan Dawit och Egal Saleman som missat säsongsinledningen har tränat hela veckan.

Nässjö saknar fortsatt långtidsskadade Felix Terins.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget