Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-Köping Stars

Köping Stars åkte på sin första förlust i tisdags. Under fredagen hoppas laget komma tillbaka på vinnarspåret när man gästar Nässjö Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Nässjö Basket – Köping Stars 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 18 oktober, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

Köping Stars reser under fredagen ned till Nässjö för att ta sig tillbaka till vinnarspåret i SBL igen.
– Absolut, vi vill tillbaka, säger Köpings lagkapten Niklas Larsson efter att SBL-öppningen med tre raka segrar fått ett abrupt slut mot Wetterbygden i tisdags.

Niklas Larsson tycker att gästerna från Huskvarna förtjänade att vinna, mycket beroende på lite bättre energi och att de lyckades sätta många tuffa skott.
– Wetterbygden är ett bra lag, och vi kommer även att få en tuff match mot Nässjö.

>>> HÄR KAN DU SE OCH KÖPA MATCHEN PÅ SBLPLAY.SE! <<<

Nässjö vann SBL-premiären mot Jämtland men har sedan tre raka förluster. Köping Stars vann ett tidigt träningsmöte på försäsongen mot Nässjö efter att Shane Walker gjort en avgörande tip-in för seger i slutsekunderna. Under förra SBL-säsongen lyckades Köping även vinna en av två bortamöten mot Nässjö.
– Det är inte lätt att vinna i den lilla hallen där nere. Nu vet vi inte om deras pointguard Nick Russell spelar.

Nyckelspelaren Russel stukade nyligen foten på träning och var inte med i Nässjös senaste match. Å andra sidan säger Niklas Larsson efter träningen på torsdagskvällen att Köpings spelare är redo för uppgiften.
– Vi har en fortsatt bra känsla och stämning i truppen.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

>>> HÄR KAN DU SE OCH KÖPA MATCHEN PÅ SBLPLAY.SE! <<<

Efter ett längre uppehåll med mycket träning och analysering av vårt spel så har vi nu klivit in i en period av säsongen där vi har fem matcher på 13 dagar.

Fredagens motståndare är en rejäl uppstickare i årets SBL. Köping har startat serien riktigt bra. Laget leds av två amerikanska guards, Cleveland Jackson och Gary Blackston. Sen har man hittat ett riktigt fynd i Jeremy Combs under korgen. För att komplettera detta så har man kvar sin svenska stomme med Mikael Axelsson, John Brändmark och Niklas Larsson. Ett välcoachat och mycket kompetent lag som är kabbala att vinna vilken match som helst. Det fick vi befara på försäsongen då Köping kom hit till Sporthallen och besegrade oss.

Vi har såklart mycket respekt för Köping men kommer vi upp i vår nivå så ska vi kunna knipa årets första hemmaseger. Dock behöver vi som vanligt all hjälp vi kan få från läktarna. Så jag hoppas ni har laddat upp era fredags-halsar med bästa medicin för att skapa samma fantastiska stämning som senast.

Text: Joakim Källman (tränare Nässjö Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknade som sagt sin stjärnspelare Nick Russell mot Södertälje i tisdags. Återstår att se i fall han kommer till spel i kväll. Felix Terins saknas fortsatt.

Köping saknar endast Sebastian Lindqvist som är skadad.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget