Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Djurgården Basket-Norrköping Dolphins

Viktiga poäng står på spel när Djurgården Basket under fredagskvällen gästas av Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

🔥 Djurgården Basket – Norrköping Dolphins 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 Svenska Basketligan, SBL
📆 Fredag 18 oktober, kl 19.04
🌍 Brännkyrkahallen, Norrköping
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins har börjat säsongen med två vinster och tre förluster och Djurgården Basket har vinst i prologen mot Jämtland hemma i Kungl. Tennishallen inför storpublik, men har sedan förlorat tre matcher i en haltande tabell.

Lagen möttes på försäsongen i en träningsmatch i Fryshuset i slutet av augusti där Djurgården gick segrande ur den fajten efter att Norrköping Dolphins varit 17 ner efter första perioden, medan man vann de resterande tre perioden.

Djurgården har flera stora hot i guardsen Derrick Wilson och Bryan Alberts samt ”bigsen” Yannick Anzuluni, Adam Ramstedt och Lazar Radosavljevic men det finns flera spelare som kan vara med om att avgöra matcher. Norrköping å sin sida har arbetat hårt för att stabilisera spelet och med förra matchen mot guldfavoriten BC Luleå i starkt minne så har man fått lite ”råg i ryggen” och arbetsro till att gå vidare i sin utveckling.

>>> HÄR KAN DU SE OCH KÖPA MATCHEN PÅ SBLPLAY.SE! <<<

Så här säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen inför kvällens match.

Hur är känslan i kropparna så här inför matchen mot Djurgården?
– Spelarna mår bra och har återhämtat sig bra från den senaste matchen. Vi har ett bra team med Micke Stenbom i spetsen som hjälper spelarna att vara redo. Gustav Moberg är fortfarande skadad efter en foteldsstukning i söndags och Ludvig Worge är sjuk och ingen av dom kommer kunna medverka på matchen som det ser ut nu.

Hur gärna vill ni ha revansch för förlusten mot Djurgården på försäsongen?
– Vi varken tänker eller pratar om den matchen då det var en träningsmatch och väldigt länge sedan. Jag förväntar mig att både vi och dom är bättre än då.
– Vi försöker bygga vidare på det vi har jobbat på de senaste veckorna och ska göra allt vi kan för att spela koncentrerat och tufft hela matchen igenom. Vi vill ha ett högt tempo och hög intensitet i matchen.

>>> HÄR KAN DU SE OCH KÖPA MATCHEN PÅ SBLPLAY.SE! <<<

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Djurgården saknar landslagscentern Adam Ramstedt som blir borta ett par veckor på grund av skada.

Norrköping har samtliga spelare som spelade i tisdags tillgängliga. I skrivande stund är det oklart ifall nyförvärvet Jeril Taylor hinner bli spelklar.

LÄS MER: 📒
Djurgårdens hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget