Fotograf: Norrköping Dolphins

Här är Cantys ersättare i Norrköping

Norrköping Dolphins har hittat Kareem Cantys ersättare. Idag blev det klart att guarden Jeril Taylor ansluter till östgötarna.
– Han kan göra poäng vilket är väldigt viktigt för oss, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Under måndagsmorgonen landade Jeril Taylor på svensk mark. Guarden har, efter collegeexamen på Southern Indiana, spelat i tyska Bundesliga och Luxemburg.
– Han är en spelare som har många av dom sakerna vi sökte. Han kan spela både som pointguard och shootingguard, och är dessutom en duktig returtagare för att vara guard. Jeril kan göra poäng vilket är väldigt viktigt för oss, säger Mikko Riipinen.

Han mäter 193 centimeter och väger 88 kilo. Arbetet med att få 25-åringen spelklar är redan i full gång och Mikko Riipinen är hoppfull att den processen kommer gå snabbt.
– Genom sin tid i Europa har Jeril skaffat sig en del erfarenhet. Jag har fått bra feedback från mina kontakter angående honom. Det kommer självklart ta en stund att komma in i vårt sätt att spela men han är fullt medveten om hur vi vill spela. Det ska bli spännande att se honom i vårt lag.

Innan Jeril Taylor tog examen på Southern Indiana spelade han två år på Rend Lake College och innan dess på Pleasure Ridge Park High School i Louisville, Kentucky.

Norrköping Dolphins möter i morgon tisdag BC Luleå på hemmaplan. En match som du kan se direkt på SVT Play.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget