Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins-Nässjö Basket

En match återstår i SBL denna vecka. I Stadium Arena tar hemmalaget Norrköping Dolphins emot Nässjö Basket. Matchen ser du på SBL Play – uppkast klockan 16.04!

🔥 Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL (H), Omgång 3
📆 Lördag 5 oktober, kl 16.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

I den första hemmamatchen mot Umeå BSKT förra veckan bjöd Norrköping Dolphins på en hel del basketgodis till den månghövdade publiken, och som tack för att de kom vill man i eftermiddag lördag bjuda tillbaka med lite underhållande basket.

Norrköping och Nässjö har ju mötts en gång tidigare, för en knapp månad sedan, och då visade sig Norrköping vara det starkaste laget och vann med 17 poäng. Nässjö Basket har, liksom hemmalaget, en vinst och en förlust så här i inledningen av SBL. Norrköpings tränare Mikko Riipinen vill nu se till att den revansch gästernas tränare Jocce Källman jagar inte blir verklighet.

Nu har man haft några bra träningspass och tillhörande videoanalys och alla spelare är friska, krya och känner sig redo för lördagens match.

Mikko Riipinen. Hur tycker du att ni utvecklats som grupp sedan förra mötet mot Nässjö?
– Vi har flera spelare som blivit mer bekväma i sina roller, även om några spelare förväntas spela många olika roller under säsongen. Timing och kommunikation och något som tar lång tid att bli bra på men även där har vi tagit några steg framåt. Gruppen tävlar alltid vilket jag tycker är väldigt viktigt.

Vad ska ni göra i eftermiddag för att åter vinna i Stadium Arena?
– Jag förväntar mig ett helt annat lag än det vi mötte i träningsmatchen. Nässjö är ett satsande lag som blir en bra utmaning för oss. Vi kommer behöva vara koncentrerade och alerta då vi ska möta ett taktiskt bra lag som är disciplinerade. Vi behöver få matchen att spelas i ett högt tempo då jag tror att det gynnar oss. Vi måste också vara väldigt aggressiva under hela matchen.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har alla spelare friska och tillgängliga.

Nässjö kan ställa upp med ordinarie lag, bortsett från Felix Terins som missat säsongsinledningen på grund av skada.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget