Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket-Wetterbygden Stars

Borås Basket är ute efter revansch efter premiärförlusten i SBL förra veckan – på besök ikväll kommer Wetterbygden Stars. Matchen ser du direkt på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🔥 Borås Basket – Wetterbygden Stars 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL (H), Omgång 3
📆 Fredag 4 oktober, kl 19.04
🌍 Boråshallen, Borås
💻 Livestatistik

Sedan ett år tillbaka så är Wetterbygden Stars vår närmsta granne i SBL. Och på fredagskvällen vankas säsongen första möte mellan klubbarna. Men inte nog med det. I halvtid ska föreningarnas P05:or mötas i en minimatch. Detta blir en mysig fredagskväll i Boråshallen.

Var du i Boråshallen i tisdags? Vi var inte jättemånga som var det. Men OM du var i hallen så fick du se ett Borås Basket som, trots förlust med 70-77, tog en gruvlig revansch från den mindre framgångsrika SBL-premiären mot Köping för en vecka sedan. Borås pressade faktiskt Pinar Karsiyaka (favoriter till slutsegern i hela FIBA Europe Cup) in i slutminuterna. 67-69 stod det med tre minuter kvar och med det så har vårt lag återupprättat hedern.

På fredagskvällen då? Jo, Borås Basket ska möta Wetterbygden Stars – den närmsta SBL-grannen. Wetterbygdens har inlett säsongen med att förlora borta mot BC Luleå (100-59) och sedan vinna med tio mot Norrköping Dolphins på hemmaplan (83-73).

Starters för Wetterbygden i de två första matcherna har Adam ”Den vita chokladen” Rönnqvist, Moussa Kone, Albin Häll-Eriksson, Calvin Hermanson och Jonathan Peleg varit. Men det är Tyler Sabin, som kommer från bänken, som varit främst i laget när det gäller att producera både poäng och assist. Kone är en stark returtagare så här långt med ett snitt på 8,5 per match.

När det gäller Borås Basket så har vi att göra med ett relativt jämnt lag där de ledande poänggörarna ofta varierar från match till match och där många bidrar med kvalitetsminuter på planen. Nu är det dags för våra grannar från Wetterbygden att få känna på detta koncept.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

LÄGET I LAGEN:❓
Borås väntas ställa upp med ordinarie manskap.

Wetterbygden har i säsongsinledningen saknat Daniel Mortensen.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Wetterbygdens hemsida inför matchen

Dela inlägget