Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Nässjö Basket-BC Luleå

Premiärerna är avklarade för Nässjö Basket och BC Luleå. Ikväll möts lagen i Nässjö Sporthall – en match du ser direkt på SBL Play!

🔥 Nässjö Basket – BC Luleå 🔥
📺 SBL Play
🇸🇪 SBL (H), Omgång 2
📆 Tisdag 1 oktober, kl 19.04
🌍 Nässjö Sporthall, Nässjö
💻 Livestatistik

SBL-premiären i fredagens blev en kanonstart för BC Luleå. Över 2000 personer på läktaren, frejdig basket – och seger med 41 poäng mot hårdsatsande Wetterbygden Stars.

Under tisdagen väntar SBL-säsongens första bortamatch. Och det nere i Nässjö Sporthall.
– Det ska bli kul att spela match igen. Det var en rolig start i fredags och vi håller på att ladda nu och kolla lite video inför Nässjö-matchen, säger lagkapten Tim Kearney inför kvällens match.

Det var en fantastisk premiär.
– Ja. Det var många som kom in och bidrog. Jag tyckte att hela laget var fantastiskt duktigt.

BC Luleå stod bland annat för 30 assist i premiärsegern. Ett tydligt tecken på att Luleålaget delar bollen väl och att spelarna trivs tillsammans ute på parketten.
– Det tycker jag att man har kunnat se på försäsongen. Det är en sådan basket vi vill spela och ska fortsätta på det spåret, säger Kearney.

Nässjö Basket kommer senast från en sista sekunden-seger mot Jämtland Basket i Östersunds Sporthall.

I deras trupp återfinns många bekanta ansikten från tidigare säsonger som amerikanerna Dartaye Ruffin och Franklin Williams. Men också kulturbärare som Abdou Medjedoub och Karim Wazzi.
– Man måste definitivt jobba hårt för att vinna mot Nässjö. Det är en lite mindre hall, mycket folk där och det brukar vara bra tryck på matcherna. Nässjö är ett jättebra hemmalag så de gäller att vi är på tårna från första början, säger Kearney.

Genom åren har BC Luleå ofta haft tuffa möten med Nässjö Basket på motståndarlagets hemmaplan. Segrarna har ofta suttit långt inne och ett flertal förluster har kommit.
– Svårt att säga varför det är så. Jag tycker att Nässjö spelar väldigt bra. Det är inget dåligt lag och de vann mot Jämtland på bortaplan nu senast. Det kommer att krävas en bra insats från oss och det ska vi leverera.

Vad krävs för att BC Luleå ska vinna under tisdagen?
– Vi ska spela vårt spela. Vi gör det vi ska och måste ha kontroll på dem. De har guards som scorar ganska mycket och Dartaye Ruffin som är en duktig insidespelare. Det gäller att ha koll på vad de vill göra och försöka ta bort det.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknar återigen skadade Felix Terins.

Luleå ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget