Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 40

Succén är äntligen tillbaka! Varje måndag hela säsongen kommer vi utse veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Derrick Wilson, Djurgården Basket (1)
Det råder ingen större tvekan om att 27-årige Derrick Wilson kommer bli en stor tillgång för SBL-nykomlingen Djurgården. Och vilken debutmatch det blev för Wilson som i onsdagens premiärseger – inför 4 000 åskådare i Kungl. Tennishallen sköt i hela 35 poäng, dessutom sju assists.

 
G: Nicholas Russell, Nässjö Basket (1)
Riktigt vass premiär av Nässjös 28-årige stjärnamerikan som låg bakom mycket i skrällsegern borta mot Jämtland i helgen. Russell satte inte bara 32 poäng utan hade dessutom bland annat åtta returer och tre assists i protokollet.

 
F: Denzel Andersson, BC Luleå (1)
Denzel Andersson gjorde precis som hela BC Luleå en mycket solid insats i storsegern mot Wetterbygden i fredags. För den 23-årige forwarden blev det totalt 20 poäng med riktigt bra utdelning på skotten. Noterbart att Andersson bara spelade drygt 15 minuter.

 
F: Niklas Larsson, Köping Stars (1)
Att Köping skulle kunna rå på Borås på bortaplan i förra veckans premiär i SBL var det inte många på förhand som trodde på. Men en som verkligen gjorde det var 25-årige Niklas Larsson som var en av planens klart främsta aktörer med bland annat 22 poäng.

 
F/C: Laron Smith, BC Luleå (1)
25-årige Smith levererade direkt för sin nya klubb med en fin “dubbel-dubbel” i premiären mot Wetterbygden: 15 poäng och 13 returer – dessutom sex blockade skott! Allt på lit drygt 19 minuters speltid.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget