Fotograf: FIBA Europe

Södertälje i förarsätet mot Balkan

Det blev vinst i den första kvalmatchen till Champions League för de regerande svenska mästarna Södertälje Kings. Under tisdagskvällen besegrades bulgariska Balkan Botevgrad med 79-64 i Täljehallen.

Södertälje Kings spelade ett mycket bra försvarsspel och höll Balkan på 64 poäng, och nyförvärvet Dino Pita satte 20 poäng, bland annat fyra stycken treor.

Lagkaptenen Martin Pahlmblad var tillbaka efter skadeproblem undr försäsongen, men spelade bara fyra minuter.
– Foten känns, men det känns okej. Jag ville få några minuter och få matchkänsla. Jag kommer att kunna spela mer i nästa match och jag vet var nivån ligger, säger Pahlmblad efter matchen.

Dino Pita hyllade försvarsspelet och får medhåll av tränare Ludvig Degernäs.
– Ni som har följt Kings under åren jag varit här vet att det är försvarsspel och karaktär som vi bygger laget kring. Det bästa med matchen var att vi följde vår gameplan defensivt, säger Degernäs.

Balkan-tränaren Jovica Arsic var inte alls nöjd med sitt lags insats.
– Vi gjorde en svag match. Taktiska misstag och och många av spelarna presterade under sin kapasitet. Jag hoppas vi kan prestera bättre inför våra fans, men om vi kan vinna med 15 poäng eller inte, det vet jag inte, säger Arsic.

På fredag spelas returmatchen i Bulgarien. Vinnaren i dubbelmötet ställs mot belgiska Antwerpen i den andra kvalomgången.

Här kan du se fredagens match:

MATCHFAKTA / CHAMPIONS LEAGUE-KVAL 1:2
Södertälje Kings – BC Balkan 79–64

(17–14, 22–14, 24–24, 16–12)
Poäng, Södertälje: Dino Pita 20, Charles Callison 15, Alexander Larsson 14, Jonathan person 11, Andrew Smith 9, Eric Adams 6, Jeremiah Ingram 4.

Text: Södertälje Kings

Dela inlägget