Fotograf: Andjelko Ilic (Södertälje Kings)

Södertälje föll mot Helsinki

Finska Helsinki Seagulls bjöd på tufft motstånd i torsdagkvällens träningsmatch mot Södertälje Kings och vann till sist med 93-68. Poängbäst blev Helsinkis Elijah Stewart, 26, och i Södertälje hemvändaren Dino Pita, 17.

– Jag tycker att de spelar väldigt väldigt bra basket, de har många bra vapen, de har rutinerade spelare, många juniorlandslagsspelare, bra amerikaner. Vi fick jobba en hel del, i slutet fick de lite momentum, satte flera treor och vi kom aldrig tillbaka riktigt i matchen. vi höll det ungefär i trettio minuter, sen drog de ifrån. Tyvärr alltså: mot så här bra lag, när man gör lite misstag offensivt och de får enkla poäng – det är svårt att ta sig tillbaka i matchen. Det var exakt det de visade med deras rutin, konstaterade Dino Pita efter matchen.

Martin Pahlmblad spelade inte på grund av en fotskada, men Jonathan Person gjorde en bra insats med att fylla tomrummet, sånär som på en detalj enligt Södertälje-tränaren Ludde Degernäs.
– Martins skada, med hans ledarskap, har kanske hållt oss tillbaka lite. Det är en liten chans att han spelar på tisdag, men den är väldigt liten. Sen är jag väldigt glad att Jonathan har kommit in, jag tycker han håller ihop det. Sen får han en klantig teknisk foul, sin fjärde foul – det får man inte göra som playmaker.

Lagen höll jämna steg genom näst intill två perioder, men när tre minuter återstod hade Seagulls ryckt till 34-26 vilket föranledde en timeout. En anledning var att gästerna började hitta rätt från trepoängslinjen där de lämnades lite för obevakade, men det fanns även andra luckor som hemmalaget behövde täppa igen och perioden förlorades med 17-28.
– Det är ett ungt lag, men vi måste kräva mer av oss, att vi ska fokusera mer än vi gjorde i andra perioden. Tredje perioden tycker jag vi kommer ut igen med bra fokus, det är typ som vi har samlat oss, pratat och hittat energi igen. Vi vinner tredje perioden och sen så tappar vi totalt i fjärde, fortsatte Degernäs.

Hemmalaget fick inte det välbehövliga stoppet vilket gjorde att poängskillnaden tvärtom ökade under de sista tio minuterna i matchen. Nu är det bara att dra lärdom av förlusten och ladda om inför Champions League-premiären mot bulgariska Balkan Botevgrad i Täljehallen på tisdag.
– Offensivt var det helt okej, men defensivt finns mycket att hämta. Av egen erfarenhet känns det bättre nu att det är minus tjugo poäng. Om man vinner med tjugo poäng nu och får nån slags falska förhoppningar mot ett Balkan som är minst lika bra, om inte bättre än det här laget… Så att det gäller att vi tittar på matchen, ser vad vi gjorde för fel och vi lär oss väldigt snabbt från det här, sade Pita.

MATCHFAKTA:
Södertälje Kings – Helsinki Seagulls 68–93

(18–15, 17–28, 23–20, 10–30)

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

***
Under fredagseftermiddagen är det Jämtland Baskets tur att mäta krafterna med Helsinki Seagulls. En match som spelas i Södertälje och startar klockan 16. Förhoppningsvis kan matchen ses här till en kostnad av 49:-.

Dela inlägget