Fotograf: FIBA

Umeå värvar amerikan: “Äntligen fick vi chansen”

Lagbygget fortsätter för Umeå BSKT och näste man till kontrakt är 29-åriga Georgio Milligan. Pointguarden har varit en stabil startspelare i de tidigare lagen han spelat i och snittade den senaste säsongen 19,3 poäng per match.

Georgio Milligan besitter goda ledarkunskaper och är bra på att få fram sina medspelares främsta egenskaper på planen. Han tar bra hand om bollen och kan prestera så väl offensivt som defensivt. Milligan ser fram emot den kommande säsongen i Umeå BSKT och ser sig dela många principer med Umeå-tränaren Jesper Gustavsson.
– Som jag har förstått är den här organisationen som en familj och jag ser fram emot att få vara en del av den. Jag förväntar mig att vinna så många matcher som möjligt och för oss att konkurrera varje gång vi kliver på planen. Jag är glad över att se att vi har mångsidiga spelare som ansluter till klubben den här säsongen. Det ser ut som vi kommer att kunna försvara flera positioner med olika spelare och skapa missmatchningar på offensiven, säger Milligan om den kommande säsongen.

I och med sitt dubbla medborgarskap, USA och Jungfruöarna, har Georgio Milligan utöver klubblagsspel även en plats i Jungfruöarnas landslag. Där han bland annat spelat med BC Luleås nyförvärv LaRon Smith, och i senaste landslagssammanhanget snittade Milligan drygt 18 poäng på elva spelade matcher.
– Jag har tittat på Georgio i tre år nu och äntligen fick vi chansen att flyga över honom. Milligan är en explosiv pointguard som både kan göra mycket poäng själv samt sätta upp andra spelare. Defensivt är han väldigt tuff och kommer även hjälpa oss med returtagningen, säger Jesper Gustavsson.

Text: Emma Järvholm (Umeå BSKT)

Dela inlägget