Fotograf: Tobias Sterner / Bildbyrån

Han blir sist in hos de regerande mästarna

Södertälje Kings har fått klart med den sista pusselbiten i sitt lagbygge inför säsongen 2019/2020. Det blir ingen mindre än Södertälje-sonen och superskytten Dino Pita som återvänder efter en framgångsrik karriär som proffs i olika europeiska klubbar.

– Väldigt motiverande. Champions League eller FIBA Europe Cup blir en stor uppgift som kommer bli väldigt kul att ta sig an, samt att hjälpa de yngre med det jag kan och bidra med rutin, säger Dino Pita om sin återkomst.

31-åringen debuterade säsongen 2006/07 och har sammanlagt gjort åtta säsonger i Södertälje Kings, den senaste ett inhopp rekordsäsongen och guldåret 2015/16. Under sina proffsår har han varit i Belgien, Polen, Litauen och senast i Slovakien. Pita har även spelat 54 landskamper för Sverige.
– Jag är glad att Dino valt att komma tillbaka till SBBK. Hans rutin från spel i Europa och landslaget kommer vara en viktigt del av lagbygget, säger en nöjd Ludwig Degernäs, tränare i Södertälje.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Södertälje Kings

Dela inlägget