Fotograf: Simon Eliasson / Bildbyrån

Andersson och Massamba klara för nytt landslagsuppdrag

BC Luleå har återigen två spelare med i det svenska landslaget. I början av augusti väntar ett läger samt träningslandskamp för Sverige.
– Det blir tufft att möta Tyskland – men jag ser fram emot det, säger forwarden Denzel Andersson.

5 till 12 augusti samlas det svenska basketlandslaget för ett läger och träningslandskamp. Nyligen presenterades 12-mannatruppen som innehöll två spelare från BC Luleå. Nämligen forwarden Denzel Andersson och guarden Thomas Massamba.
– Det ska bli kul! Det är mitt under försäsongen och för många har försäsongen inte ens börjat. Så vi får väl se hur många som är halvt i form. Det blir tufft att möta Tyskland i träningsmatchen där – men jag ser fram emot det, säger Denzel Andersson.

Lägret kommer att äga rum i Södertälje. Och 11 augusti ställs Sverige i en träningsmatch mot Tyskland på bortaplan. Ett lag som bland annat innehåller tre NBA-spelare i form av Dennis Schröder, Paul Zipser och Daniel Theis.
– Vi kommer in som stora underdogs och ska göra det bästa av situationen, säger Andersson.

Denzel Andersson har tillbringat sommaren i Luleå, Stockholm och Hudiksvall. Han har försökt kombinera träning med lite välförtjänt semester.
– Jag har passat på att njuta av sommaren men ändå tränat mycket samtidigt. Försökt hitta en bra harmoni där. Jag har tränat på allt överlag i mitt spel egentligen. Allting kan förbättras, säger han.

Denzel Andersson och Thomas Massamba spelade med BC Luleå under den förra säsongen. Ingen av dem har kontrakt med Luleåklubben inför 2019/2020.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget