Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Zekovic redo för större roll

Det blir minst en till säsong i Norrköping Dolphins för Anes Zekovic.
– Jag trivs väldigt bra här, både med klubben och staden, säger han.

En viktig del i tränare Mikko Riipinen lagbygge har bestämt sig. Anes Zekovic väljer att stanna och fortsätta karriären i Norrköping Dolphins.
– Magkänslan sa Dolphins. Jag trivs väldigt bra här, både med klubben och staden. Jag hade flera som drog i mig, men Dolphins kändes rätt, säger Anes.

Uppsalasonen kom till Dolphins inför förra säsongen och blev snabbt en stor del i rotationen. Nu vill han – och kommer – få en större roll.
– Det ska bli kul och se vad vi kan göra. Det blir ett större ansvar för mig både offensivt och defensivt, och jag kommer nog få spela mer. Förra året utvecklades jag mycket i mitt defensiva spel, även offensivt förstås, men främst defensivt. Det kommer bli en rolig säsong där jag hoppas kunna vägleda de yngre spelarna.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Nye tränaren Mikko Riipinen har varit tydlig: spelet kommer gå snabbare kommande säsong.
– Det kan nog passa mig bra. Jag är anpassningsbar och gör det coachen vill. Jag behöver vara mer kreativ och ta mer skott än innan, menar Anes.

Hur har du hållit igång i sommar?
– Med Micke Stenbom (fystränare). Vi har kört sen slutet av maj och även när jag varit i Uppsala har jag fått program av Micke som jag kört efter.

Mikko Riipinen ser mycket gott i Anes och är förstås väldigt nöjd att han väljer att fortsätta i Dolphins.
– Han kommer bli en viktig pusselbit i det nya lagbygget. Anes är en duktig spelare och en bra person, och har ambitionen att utvecklas ännu mer. Möjligheten att utvecklas hos oss kommer vara väldigt bra. Han kommer behöva ta större ansvar på många sätt den här säsongen, men jag är väldigt trygg i att ge honom det ansvaret. Många lag ville säkert ha Anes hos sig så jag är glad att han valde oss, säger coachen.

Kontraktet är skrivet på ett år.

LÄS MER: Tidigare under helgen gjorde Norrköping Dolphins även klart med sin första amerikan inför den kommande säsongen.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget