Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Amerikanska guldhjältarna återvänder till Luleå

De ledde BC Luleå till klubbens första SM-guld på tio år. Nu återvänder guldhjältarna Brandon Rozzell och Quinton Upshur till Luleå.
– Det är i Luleå jag haft den bästa tiden i min karriär, säger Rozzell.

Två SM-finaler.
Två grundseriesegrar.
Ett SM-guld.

Brandon Rozzell och Quinton Upshur var stort bidragande faktorer under BC Luleås två mest framgångsrika säsonger det senaste decenniet. Nu är det klart att den amerikanska stjärnduon återvänder till BC Luleå till hösten för en tredje säsong.
– Det känns jättebra att komma tillbaka. Luleå är en speciell plats för mig – särskilt eftersom vi vann guld under mitt första år med laget. Vetskapen av att Peter (Öqvist) och Håkan (Larsson) fortfarande är tränare och att jag har en bra relation med många i laget är en stor del till varför jag vill komma tillbaka, säger Quinton Upshur.

Quinton Upshur, 26, spelade den senaste säsongen i Belgien med laget Mons-Hainaut. I den tuffa belgiska ligan snittade han åtta poäng per 21 minuter per match och var en av lagets främsta spelare.

Under sina två tidigare säsonger med BC Luleå blev han en stor publikfavorit. Mycket tack vare sitt fantastiska försvarsspel som gav honom utmärkelsen årets försvarsspelare 2017/2018. Inför den kommande säsongen har han höga förväntningar ännu en gång.
– Jag förväntar mig att vi vinner Svenska Cupen, vinner grundserien och fortsätter sedan hela vägen till att vinna SM-guld, säger Upshur.

Brandon Rozzell, 30, inledde fjolåret i det belgiska topplaget Okapi Aalstar och avslutade det på Island med Stjarnan. På Island ledde han sitt lag till guld i den isländska cupen och var en av seriens absolut bästa spelare. Han snittade 21 poäng per match och var sitt lags stora offensiva ledare.

Nu ser han verkligen fram emot att få återvända till Sverige och BC Luleå.
– Det är i Luleå jag haft den bästa tiden i min karriär. Två fantastiska säsonger, bra grabbar och ett omklädningsrum som jag trivdes väldigt bra i. ’Eddie’ (Eduardo Carrazana, team manager) är en stor del av det också. Det är en fantastisk känsla. Att få komma tillbaka till atmosfären i Luleå är något jag verkligen ser fram emot, säger Brandon Rozzell.

Rozzell har många goda minnen från sina två säsonger med BC Luleå. Förutom SM-guldet blev även han själv utsedd till slutspelets MVP säsongen 2016/2017. Brandon Rozzell och Quinton Upshur har dessutom blivit goda vänner även utanför planen. Och att få spela tillsammans igen i BC Luleås färger är något de längtar efter.
– Att få spela med Brandon igen kommer att bli fantastiskt. Han är min vän och vi umgås mycket hemma i USA. Vi har en väldigt bra relation och vi tar fram det bästa ur varandra. Så det här borde bli riktigt bra, säger Quinton Upshur.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson har bara gott att säga om sina två nygamla spelare;
– Vi vet vad både Quinton och Brandon gjorde under sin tid i Luleå. Det blev ett SM-guld och en final. Det var två bra säsonger i grundserien också med två förstaplaceringar. Det visar att det är kvalitet rakt igenom på de här killarna. Självklart är vi glada över att de väljer att komma tillbaka till oss.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget