Fotograf: Daniel Grönbek / Borås Basket

Defensiva ankaret förlänger med Borås

Borås Basket har klart med sin andra spelare inför säsongen 2019/2020. Det är ingen mindre än Simon Gunnarsson – lagets defensiva ankare – som skrivit på för sitt sjätte år i klubben.

I förra veckan skrev Borås Basket kontrakt med SBL:s mest offensiva spelare – skytteligavinnaren Marcus Tyus. Idag presenterar klubben en förlängning med en av ligans allra främsta defensiva spelare – Simon Gunnarsson.
– Vi tog ytterligare steg i rätt riktning den gångna säsongen och det kändes det väldigt bra. Jag känner mig delaktig i framgången och detta var roligaste året hittills. Framgången har gett mersmak och jag trivs som fisken i vattnet. Då vill jag verkligen inte hoppa av, så valet att förlänga var inte jättesvårt om man säger så, kommenterar Simon Gunnarsson.

Lagets headcoach är nöjd med att Gunnarsson ska spela i Borås Basket även kommande säsong.
– Jag är väldigt glad över att SBL:s bästa försvarsspelare väljer att vara kvar hos oss. Simon Gunnarsson har en fantastisk attityd som hjälper hela laget framåt. Med honom som defensivt ankare och med Marcus Tyus som offensiv spets så tycker jag lagbygget ser mycket lovande ut, säger Henrik Svensson.

Simon Gunnarsson får frågan om vilken spelare som är hans drömförlängning.
– Jag hade såklart velat ha Nimrod Hilliard – en riktigt bra pusselbit att få tillbaka. Om Nimrod kommer tillbaka för en tredje säsong så blir det en kort startsträcka. Generellt hade det varit bra att ha kvar så många som möjligt från förra året, avslutar Gunnarsson.

Simon Gunnarsson har spelat fem säsonger i Borås Basket och har hela tiden utvecklats genom att jobba hårt. Det är redan vida känt att Gunnarsson är en av SBL:s bästa försvarsspelare och den delen av spelet kommer mer eller mindre av sig själv numera. Under sommaren kommer Gunnarsson därför att fokusera mer på anfallsspelet och på att bli en bättre skytt.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget