Fotograf: BC Luleå

Norrbottning vänder hem till BC Luleå: ”En dröm”

Ännu en pusselbit är klar för BC Luleå säsongen 2019/2020. Nu värvar Luleålaget hem Sockenträsksonen Daniel Eliasson, 26.
– Man har alltid velat spela i det här laget, säger Eliasson.

Under fredagen skrev BC Luleå kontrakt med sin femte spelare inför den kommande säsongen. Det handlar om norrbottningen Daniel Eliasson, 26, som vänder hem för spel med Luleålaget.
– Kul! Jag ska inte ljuga – man har alltid velat spela i det här laget. Att det kom nu känns bara som en bonus. Det passar bra med min familjesituation eftersom jag blev förälder för åtta månader sedan. När man får barn så märker man att familjen är oerhört viktig, säger Daniel Eliasson.

Den 193 centimeter långe guarden har hittills gjort sju säsonger i SBL. Det med Nässjö Basket, Sundsvall Dragons – och allra senast i Umeå BSKT. 2018/2019 spelade han 20 minuter per match och snittade sex poäng på 44 procentigt trepoängsskytte.
– Det är ett topplag och alla förväntar sig att vi ska vara i toppen. Jag hoppas att vi ska vara det även nu när jag kommer. Jag ska försöka bidra med allt jag kan och kämpa för min speltid. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Eliasson.

Eliasson, som ursprungligen kommer från Sockenträsk, har gjort fyra säsonger under BC Luleås tränare Peter Öqvist tidigare – då i Sundsvall Dragons.
– Jag var norrlänning och kom till Sundsvall som ung. Peter (Öqvist) tog hand om mig och visade hur jag skulle göra rätt saker. Det här kommer att bli jättebra, säger han.

Klubbdirektör Lars Mosesson är glad att han lyckats knyta till sig en spelare som kommer från Norrbotten och även är precis den typen av karaktär som klubben vill ha. Daniel Eliasson har dessutom representerat Luleå Steelers och Plannja Basket U20 tidigare i karriären.
– Daniel har spelat i våra led tidigare när han var i Plannja Baskets U20-lag. Efter det lämnade han länet och spelade i andra ligaklubbar. Då har vi alltid känt att någon gång vill vi ha tillbaka honom. Karaktären Daniel Eliasson är den typen av spelare som vi vill ha i vår grupp, säger Lars Mosesson.

SILLY SEASON 2019/20: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget