Fotograf: Bildbyrån (montage)

Här är säsongens lag i SBL

Varje vecka under säsongen som gått har vi utsett veckans lag i SBL. Här är de spelare som fanns representerade flest gånger!

Det vi bedömt är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget har alltid bestått av två guards, två forwards och en center.

GUARD 1: Nimrod Hilliard, Borås Basket (12)
“26-årige Nimrod Hilliard har dominerat stort under säsongen och utsågs också för några veckor sedan till MVP i SBL herr. Med hela tolv utnämningar i veckans lag så är han ohotad som den ena guarden i säsongens lag. Hilliard snittade bland annat 19.6 poäng och 6.5 assists per match under den gångna säsongen.”

GUARD 2: Marcus Tyus, Borås Basket (6)
“Marcus Tyus är den andra guarden i laget med sina totalt sex framträdanden i veckans lag. 25-årige Tyus var en mycket stor anledning till att Borås Basket för första gången någonsin tog sig till SM-final, där Södertälje Kings dock blev en övermäktig uppgift. Tyus snittade 18.2 poäng per match sett över hela säsongen.”

GUARD 3: Teyvon Myers, Jämtland Basket (5)
GUARD 4: Corban Collins, BC Luleå (5)
GUARD 5: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)

 

FORWARD 1: Auston Barnes, Södertälje Kings (8)
“Auston Barnes, 27, fick kröna en formidabel säsong med ett SM-guld för en dryg vecka sedan. Att 27-åringen ska ha en plats i säsongens SBL-lag råder det ingen tvekan om, då han varit den genomgående stabilaste forwarden under säsongen. Barnes gör mycket som inte syns i statistiken men snittade ändå fina 15 poäng och 5.8 returer per match.”

FORWARD 2: Michael Moore, Borås Basket (7)
“Borås Baskets 24-årige amerikan knep den andra forwardsplatsen i hård kamp med Axel Norström som också funnits representerad i veckans lag sju gånger. Michael Moore blandade och gav under vissa delar av slutspelet, men hade en mycket fin grundserie. Till slut blev det 16.1 poäng och 6.3 returer per match i snitt för 24-åringen.”

FORWARD 3: Axel Nordström, Uppsala Basket (7)
FORWARD 4: Toni Bizaca, Södertälje Kings (4)
FORWARD 5: William Gutenius, Borås Basket (4)

 

CENTER: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (9)
“Långt in under säsongen fick ligaveteranen en rejäl utmaning om titeln som säsongens center i veckans lag. Men 40-årige Kjellbom visade till slut att gammal är äldst. Norrköping Dolphins fick se sig utslagna i semifinal, men lagets stjärncenter ska inte skämmas för sin insats: 14.3 poäng och nio returer per match i snitt.”

CENTER 2: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
CENTER 3: Eric Adams, Södertälje Kings (5)
CENTER 4: RT Guinn, Jämtland Basket (5)
CENTER 5: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)

 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget