Fotograf: Bildbyrån (montage)

Final 5: Södertälje Kings-Borås Basket

Södertälje Kings sitter fortsatt i förarsätet i finalserien mot Borås Basket. Och blir det seger under söndagskvällen så är SM-guldet ett faktum. Matchen ser du direkt på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 19.34!

🔥 Södertälje Kings – Borås Basket 🔥
📺 Sportkanalen, C More & SBLplay
🇸🇪 SBL (H), Final 5:7
📆 Söndag 12 maj, kl 19.34
🌍 Scaniarinken, Södertälje
💻 Livestatistik

Matchen mellan Södertälje Kings och Borås Basket i kväll tillhörde från början en av de eventuella i schemat, beroende på vem som skulle vinna i Borås i fredas kväll. Men till skillnad från den föregående i Scaniarinken som bokstavligt talat avgjordes i slutsekunden, syntes det tidigt att fredagsmatchen skulle sluta med seger för Borås. Det innebär att det nu står 3-1 i matcher och att Södertälje Kings har ytterligare tre chanser att bli svenska mästare – den första klockan 19.34 i kväll söndag i Scaniarinken.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

– Vi spelade bra hela matchen och det är väl lite det som krävs för att vinna en final, klassiska fyrtio minuter måste man spela. Jag tyckte på nåt sätt att vi fyllde på energi i match tre där när vi var nära att vinna. Vi bygger vidare på de här två senaste matcherna och så siktar vi på att ta match fem, sade Borås Fredrik Andersson efteråt.

I fredags kom Södertälje Kings inte ut med samma fokus som Borås och hamnade snabbt i ett växande underläge som blev övermäktigt att vända. Tendenserna fanns där redan i den förra matchen och förstärktes senast: Borås försvarsspel begränsade motståndarnas rörliga och kreativa anfallsspel, samtidigt som Södertälje inte alls fick de nödvändiga defensiva stoppen som krävs mot ett offensivt lag som Borås. För Södertäljes del var antalet fouls en faktor som spelade in i resultatet: 28 mot hemmalagets 18, med både Auston Barnes och Eric Adams utfoulade tidigt i matchen.
– De har gjort lite justeringar från matcherna innan och vi kom inte riktigt in i rytmen och hade lite foulproblem och sånt där. Vi hade ju verkligen velat vinna i dag (fredag) så klart, men Borås steppade verkligen upp när det behövdes. De gjorde runt femtio poäng i första halvlek och vi har hållt dem på runt trettio innan, sade Södertäljes bäste poänggörare Jonathan Person, 14 poäng, fyra assists och tre returer.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY!

Borås Marcus Tyus stukade till foten i början av matchen och fick halta sig igenom perioderna utan att bytas ut. Däremot var Michael Moore tillbaka i bättre form efter tidigare sjukdom och bidrog med 17 poäng, fyra assists, tre steals och två returer, och Nimrod Hilliard med 24 poäng, tio assists och tre returer. Men det som allra mest säkrade segern var lagspelet, som fungerade betydligt bättre än tidigare för Borås.
– Vi trycker gasen i botten och då är det svårt att hänga med i vårt tempo. Men lite är det väl det här att när de går upp och dubblar Nimrod så utnyttjar vi det lite bättre, vi får bollen till screensättaren och därifrån kör vi bara, sa Fredrik Andersson.

– Jag tycker Borås är bättre än oss på alla plan i dag, all cred till dem. Vi kommer kolla på den här matchen och det kommer suga, men vi måste se vad vi kan göra bättre och bara komma tillbaks, sa Jonathan Person.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

***
Borås Basket stod för en mycket bra insats i SM-final 4, vann matchen med 97-80 och tvingade därmed fram en femte SM-finalmatch mot Södertälje Kings. Den matchen spelas i kväll söndag (12/5) kl 19:34 i Scaniarinken.

Podcasten ”Vi är Borås” spelade in ett nytt avsnitt direkt efter slutsignalen i SM-final 4. Episoden innehåller en intervju med Brian Fitzpatrick och ett gästspel av John Brändmark (Köping Stars). Snacket rör givetvis mest SM-finalmatcherna 4 och 5. Men det är väl så vi vill ha det nu?

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SÅ SPELAS FINALEN: ⏰
1:7 Fredag 3 maj, kl 19.04: Södertälje Kings – Borås Basket 92–81
2:7 Söndag 5 maj, kl 16.04: Borås Basket – Södertälje Kings 63–78
3:7 Tisdag 7 maj, kl 19.04: Södertälje Kings – Borås Basket 79–76
4:7 Fredag 10 maj, kl 20.04: Borås Basket – Södertälje Kings 97–80
5:7 Söndag 12 maj, kl 19.34: Södertälje Kings – Borås Basket
Ev. 6:7 Onsdag 15 maj, kl 20.04: Borås Basket – Södertälje Kings
Ev. 7:7 Fredag 17 maj, kl 19.04: Södertälje Kings – Borås Basket

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje väntas kunna mönstra ordinarie manskap.

Borås kan återigen ställa upp med bästa möjliga lag. Notera dock att Marcus Tyus skadade foten i fredags och kommer spela hårt tejpad.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget