Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 18

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (10)
Kvar sedan förra veckan. Hilliard är omutlig på den här platsen för tillfället. 26-åringen levererar den ena högoktaniga insatsen efter den andra, och har en mycket stor roll i att Borås nu tagit sig till sin första SM-final någonsin. I den femte matchen mot Norrköping blev det bland annat 18 poäng för amerikanen. När Borås säkrade finalbiljetten i torsdags blev det en “dubbel-dubbel”: 20 poäng och tio assists.

 
G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (5)
Kvar sedan förra veckan. 24-årige Myers fortsatte att leverera även under Jämtlands två sista semifinalmatcher förra veckan. Myers sköt bland annat i 23 poäng och hade åtta assists när Jämtland lite överraskande vann i Södertälje. Följde sedan upp det med 24 poäng, nio returer och fem assists i fredagens förlust.

 
F: Auston Barnes, Södertälje Kings (7)
Årets forward i SBL fortsätter göra skäl för den utmärkelse han fick tidigare under slutspelet. I den sjätte semifinalen mot Jämtland i fredags stod 27-årige Barnes för ännu en riktigt stark insats med 18 poäng och nio returer.

 
F/C: RT Guinn, Jämtland Basket (5)
Den 38-årige veteranen blev stor matchvinnare när han i slutsekunderna sköt hem segern till sitt Jämtland i den femte semifinalen. Totalt blev det då 17 poäng och nio returer för Guinn, som även i fredags var en av planens giganter med 17 poäng även då.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (9)
På sin 40-årsdag förra måndagen så visade Kjellbom att han fortfarande tillhör de allra främsta spelarna i SBL. När Norrköping behövde honom som mest, så levererade också Kjellbom det han är kapabel till – bland annat 20 poäng, elva returer och två blockade skott.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (10)
2. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (9)
3. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (7)
4. F: Michael Moore, Borås Basket (7)
5. F: Axel Nordström, Uppsala Basket (7)
6. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
7. C: RT Guinn, Jämtland Basket (5)
8. G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (5)
9. G: Corban Collins, BC Luleå (5)
10. G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
11. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
12. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
13. C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)
14. F: Alexander Lindqvist, Södertälje Kings (3)
15. C: Eric Adams, Södertälje Kings (3)

Dela inlägget