Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 6: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Mycket står på spel i Stadium Arena under torsdagen där den sjätte semifinalen mellan Norrköping Dolphins-Borås Basket spelas. Matchen ser du live på Sportkanalen eller C More – uppkast klockan 20.04!

🔥 Norrköping Dolphins – Borås Basket 🔥
📺 Sportkanalen, C More & SBLplay.se
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 6:7
📆 Torsdag 25 april, kl 20.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins var uträknade av många, flera dagar innan man ens satt foten i Boråshallen för tredje gången i den här semifinalserien. Norrköping visade dock stort hjärta och med kniven mot strupen visade laget, precis som i förra säsongens finalserie mot BC Luleå, att man aldrig ger upp.

Borås är ett mycket bra basketlag och Norrköping Dolphins har inte vunnit något ännu, men efter insatsen i måndags nere i Boråshallen gav man sig verkligen möjligheten att vända den här semifinalserien. Med 2 000 skrikande Boråsfans emot sig lyckades Norrköping dominera från start till mål, så med en fullsatt Stadium Arena i ryggen borde sannolikheten att lyckas vara väl så stor.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

– Vi tog den sista möjliga chansen nere i Borås och förlängde vår säsong. Jag är grymt imponerad över hur vi tog oss an den tuffa uppgiften och hur vi genomförde den. Borås är verkligen ett superlag som vi har stor respekt för. Det var inte länge sen de slog oss med 43 poäng här hemma i Stadium Arena. Vårt fokus ligger just nu på att utmana oss själva att bli ännu skarpare och vi hoppas verkligen att vi kan fylla Stadium Arena imorgon och att vi tillsammans kan hjälpas åt att förlänga säsongen ytterligare, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför kvällens match.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
På torsdagskvällen är säsongen framme vid semifinal 6. Visserligen ska den spelas i Norrköping, men det är Borås Basket som har ledningen med 3-2 i matchen och därmed även chansen att avgöra matchserien.

I Borås Baskets podcast ”Vi är Borås” pratas det kronologiskt, och faktiskt med bibliska referenser, om allt som skett i och kring semifinalserien den senaste veckan. I avsnittet finns allt du behöver inför semifinal 6, inklusive det senaste kring anmälan mot Nimrod Hilliard.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

***
Den 19 april 2019 inkom till Svenska Basketbollförbundet en anmälan om bestraffning från Norrköping Dolphins, beträffande en händelse under matchen i SBL Herr mellan Norrköping Dolphins och Borås Basket 18 april 2019.

Disciplinnämndens bedömning:
“Enligt disciplinnämndens uppfattning går det varken av den åberopade matchvideon eller av utredningen i övrigt att med tillräcklig grad av säkerhet fastställa att Nimrod Hilliard IV uppsåtligen skulle ha tilldelat Anes Zekovic ett slag i huvudet med avsikt att skada denne på det sätt som anges i anmälan. Mot bakgrund härav skall anmälan lämnas utan bifall.”

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Tisdag 9 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 69–52
2:7 Fredag 12 april, kl 19.04: Norrköping – Borås 85–67
3:7 Måndag 15 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 95–74
4:7 Torsdag 18 april, kl 19.04: Norrköping – Borås 65–108
5:7 Måndag 22 april, kl 19.34: Borås – Norrköping 57–86
6:7 Torsdag 25 april, kl 20.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl 19.34: Borås – Norrköping (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar fortsatt långtidsskadade Edvin Stark och Tim Schüberg.

Borås väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget