Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 5: Södertälje Kings-Jämtland Basket

Under tisdagen väntar den femte semifinalen mellan Södertälje Kings-Jämtland Basket. Seger för Södertälje och seriesegrarna är klara för SM-final. Matchen ser du direkt på Sportkanalen och C More!

🔥 Södertälje Kings – Jämtland Basket 🔥
📺 Sportkanalen & C More
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 5:7
📆 Tisdag 23 april, kl 19.04
🌍 Täljehallen, Södertälje
💻 Livestatistik

Ikväll tisdag väntar den femte semifinalmatchen mellan Södertälje Kings och Jämtland Basket i Täljehallen, efter att Jämtland i fredags lyckades jämna ut till 1-3 på hemmaplan. Segern var helt nödvändig eftersom Södertälje dittills ledde serien med 3-0 i bäst av sju matcher, vilket innebär att pressen fortsatt ligger på Jämtland.
– Jag är väldigt nöjd med insatsen. Med 0-3 och potentiellt en match inför egen publik att åka ut, 0-4, och sätta en riktig sordin på hela säsongen – det hade inte känts bra. Inte i dag, inte nu, inte här. En match till och så får vi se vad som händer, sade Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke under presskonferensen efter matchen i fredags.

Ett par dagar senare sitter Södertäljes tränare Ludwig Degernäs i bilen på väg till Arlanda för att hämta familjen, som han ser fram emot att träffa efter att de har spenderat påsken hos blivande frun Stinas föräldrar i Boden. Han berättar att han har hunnit gå igenom förlustmatchen noggrant med spelarna och sina assisterande coacher och att de är på det klara med vad som behöver förändras inför kommande match. Det är dock inte främst de tekniska detaljerna han nämner.
– Det stora är vår mentalitet och vår attityd, jag tycker att det var inte tillräckligt, från alla oss coacher till spelare. Det är det vi har pratat mest om och som har varit en av våra styrkor under hela året: våran mentalitet, våran fokus, våran intensitet, våran energi. Det är små grejer hit och dit, men det är mycket upp till oss hur vi reagerar där ute. Vi tänker på matchen på tisdag, vi har malt den här matchen nu och jag kan säga att jag är jätteglad att vi har 3-1 mot ett så bra lag som Jämtland och vill kunna avsluta serien på tisdag, säger han och summerar kortfattat känslan efter fredag och inför tisdag:
– Det är självklart att grabbarna känner att vi inte presterade som vi skulle och sen så spelar Jämtland en bra match. Vi vill att de inte ska spela på samma sätt och det gäller att vi är redo, Martin (Pahlmblad) höll ett bra tal inför grabbarna i dag och pratade om olika saker – det känns bra.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

En spelare som Södertälje Kings har lyckats begränsa till två poäng i de två senaste matcherna är Adam Rönnqvist, vilket Torbjörn Gehrke naturligtvis inte är nöjd med och nämnde behöver ses över. Samtidigt uttryckte han också sin uppskattning över hur andra spelare klev fram när det som mest behövdes.
– Vi får fortfarande inte igång Adam offensivt. Nu ska man också titta på hur otroligt bra jobb de gör på honom, de fokuserar på honom jättemycket. Han är också en sån spelare som när han känner att han inte har det, så låter han det gå över till de andra spelarna som i dag sätter de viktiga skotten. I dag hade vi andra som klev fram; vi hade Oliver (Gehrke) i första kvarten, vi hade Teyvon (Myers) i avslutningen i matchen, Evariste (Shonganya) gör ett jättebra inhopp med tanke på hur begränsat jag har använt honom senaste veckorna. Vi har Andrew (Smith) tillbaka till på tisdag (avstängd i förra matchen).

204 centimeter långe Shonganya har inte varit särskilt framträdande i semifinalseriens övriga tre matcher, men i fredags bidrog han med 14 poäng, fem returer, tre assists, tre blockade skott och en steal, vilket dock inte förvånar Degernäs.
– Shonganya är en bra basketspelare, med hans nummer han hade innan skadan. Om jag är förvånad att han gjorde en bra match? Absolut inte. Om jag är övertygad att vi kan göra ett bättre jobb? Ja, hundra procent. Men det är ett bra lag Jämtland har, vi måste fokusera på alla, inte bara på en eller två spelare, då kommer man släppa lös de andra, det har varit vår attityd från början. Det går inte att vi bara spelar halvdant på några och bra på några.

Martin Pahlmblad, som fick känningar av ett återkommande ryggskott efter matchen i Täljehallen i tisdags, vilket gjorde att han fick begränsad speltid i fredags, ska enligt Degernäs nu vara återställd.
– Martin mår bra, han sa till mig: ”Coach, jag är redo att spela på tisdag”. Alla vi saknade ju Martin hundra procent i förra matchen. Han ska vara redo för träningen hundra procent i morgon och sen vara redo. Alla är friska och krya och vi ska kunna spela hundra procent.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Måndag 8 april, kl 19.04: Södertälje – Jämtland 86–73
2:7 Fredag 12 april, kl 20.04: Jämtland – Södertälje 91–100
3:7 Tisdag 16 april, kl 19.04: Södertälje – Jämtland 86–70
4:7 Fredag 19 april, kl 20.04: Jämtland – Södertälje 84–76
5:7 Tisdag 23 april, kl 19.04: Södertälje – Jämtland (Täljehallen)
Ev. 6:7 Fredag 26 april, kl 20.04: Jämtland – Södertälje (Östersunds Sporthall)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl xx.xx: Södertälje – Jämtland (Täljehallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Jämtland väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag. Notera att Andrew Smith är tillbaka efter att ha varit avstängd senast.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget