Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 4: Jämtland Basket-Södertälje Kings

Under långfredagen kan Södertälje Kings bli första lag klart för SM-final. Seger borta mot Jämtland Basket och finalbiljetten är i hamn. Matchen ser du direkt på Sportkanalen och C More – uppkast klockan 20.04!

🔥 Jämtland Basket – Södertälje Kings 🔥
📺 Sportkanalen & C More
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 4:7
📆 Fredag 19 april, kl 20.04
🌍 Östersunds Sporthall, Östersund
💻 Livestatistik

Vinsten i Täljehallen i tisdags, 86-70, innebär att Södertälje Kings under långfredagen kan säkra en plats i SM-finalen. Men lita på att Jämtland Basket kommer att göra allt och lite till för att sätta stopp.
– Jämtland är ett bra lag med bra spelare och en bra coach. Med deras hemmapublik kommer det att bli en riktigt tuff match ikväll. De kommer att vara redo och de kommer att köra allting, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Så skrev också Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke på klubbens hemsida, efter den senaste förlusten.
“Det ENDA det handlar om nu är att vinna EN match och framför allt att inte förstöra helhetsintrycket av en annars bra säsong för klubben genom att bli svepta med 0-4 på hemmaplan – det får inte hända, kosta vad det kosta vill. Vi har valt ett sätt att spela vi tror genererar både segrar och publik och nu måste vi vi spela för vår publik och vår egen heder på fredag.”

Ludwig Degernäs inför SM-semi 4:
– Det är förstås skönt att ha 3-0 i matchserien, men vi måste behålla koncentrationen. Vi ska fortsätta kontrollera matchbilden, som vi gjort i de tidigare matcherna och vi ska tro på vårt försvarsspel. Om man håller ett lag på 70 poäng har man god chans att vinna. Lagförsvaret behöver klicka.

86-73, 100-91 och 86-70 – där har du Södertälje Kings segersiffror i semifinalmatcherna mot Jämtland, så här långt. Men faktum är ju att Södertälje även vann alla fyra matcherna i grundserien, så 7-0 är ställningen under den här säsongen. Kan det verkligen vara möjligt att slå ett så bra lag som Jämtland åtta gånger i rad?

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Text: Södertälje Kings

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Måndag 8 april, kl 19.04: Södertälje – Jämtland 86–73
2:7 Fredag 12 april, kl 20.04: Jämtland – Södertälje 91–100
3:7 Tisdag 16 april, kl 19.04: Södertälje – Jämtland 86–70
4:7 Fredag 19 april, kl 20.04: Jämtland – Södertälje (Östersunds Sporthall)
Ev. 5:7 Tisdag 23 april, kl 19.04: Södertälje – Jämtland (Täljehallen)
Ev. 6:7 Torsdag 25 april/Fredag 26 april, kl 20.04: Jämtland – Södertälje (Östersunds Sporthall)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl xx.xx: Södertälje – Jämtland (Täljehallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Jämtland tvingas spela utan forwarden Andrew Smith som drog på sig en diskvalificerande foul i den tredje semifinalen. Det innebär att han är automatisk avstängd i nästa match.

I Södertälje finns frågetecken kring lagkaptenen Martin Pahlmblads medverkan (ryggskott).

LÄS MER: 📒
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget