Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 4: Norrköping Dolphins-Borås Basket

Under skärtorsdagen väntar den fjärde semifinalen mellan Norrköping Dolphins-Borås Basket. Matchen ser du live på C More eller SBLPlay – uppkast klockan 19.04! Här är senaste nytt!

🔥 Norrköping Dolphins – Borås Basket 🔥
📺 C More & C More Live
🇸🇪 SBL (H), Semifinal 4:7
📆 Torsdag 18 april, kl 19.04
🌍 Stadium Arena, Norrköping
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins började bra nere i Boråshallen i måndags, men hemmastarka Borås Basket vände snabbt redan i första perioden och var sedan aldrig riktigt hotade.

Borås är ju ett av lagen i SBL där skyttet från trepoängslinjen är väldigt viktigt. Och man har under de tre tidigare matcherna i den här semifinalserien skjutit 92 treor och sänkt 26 av dessa, medan Norrköping satt 14 av 53 så procentuellt sett är det ingen större skillnad. Övrig statistik är hyfsat jämn ,men den stora skillnaden finner man i turnovers, framförallt på bortaplan, där Borås har gjort 44 poäng på Norrköpings 31 turnovers, medan Norrköping Dolphins gjort 11 poäng på Borås 15 turnovers.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ C MORE!

Det gäller för Norrköping vara på tå som i den andra semifinalen och att visa hunger och en vilja att vinna till varje pris från samtliga spelare, om inte Borås ska få chansen att spela sig till final hemma i Boråshallen på annandag påsk.
– Vi var självklart inte nöjda med insatsen i måndags där vi tillät Borås att göra alltför många enkla poäng. Borås kontrollerade nästan hela matchen och vann välförtjänt. Vi vet mycket väl att det är ett tufft lag att möta med väldigt många duktiga spelare, MEN vi ska kunna kräva mer av oss själva. Vi hoppas att publiken hjälper oss och att vi får tillbaka alla spelare i full trim, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen.

HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

***
Adnan Chuk i förarsätet? Rubriken på den här artikeln är även titeln på Borås Baskets senaste avsnitt av podcasten ”Vi är Borås”. I den snackar vi upp semifinal 4 allt vad vi förmår. Det blir prat om vilka spelare som varit bra, vilka som varit sämre och så blir det givetvis en debatt om vem som egentligen ”sitter i förarsätet”.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SÅ SPELAS SEMIFINALEN: ⏰
1:7 Tisdag 9 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 69–52
2:7 Fredag 12 april, kl 19.04: Norrköping – Borås 85–67
3:7 Måndag 15 april, kl 19.04: Borås – Norrköping 95–74
4:7 Torsdag 18 april, kl 19.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
5:7 Måndag 22 april, kl 19.34: Borås – Norrköping (Boråshallen)
Ev. 6:7 Torsdag 25 april, kl 20.04: Norrköping – Borås (Stadium Arena)
Ev. 7:7 Söndag 28 april, kl xx.xx: Borås – Norrköping (Boråshallen)

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar fortsatt långtidsskadade Edvin Stark och Tim Schüberg.

Borås väntas kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget