Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 16

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (8)
Kvar sedan förra veckan. Som så många gånger förr så leder 26-årige Hilliard sitt Borås på ett föredömligt sätt. Inledde veckan med bland annat 14 poäng och åtta assists i hemmasegern mot Norrköping, följde sedan upp det med bland annat 20 poäng i fredags.

 
G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. Myers fortsätter visa fin slutspelsform även om det blev förlust för Jämtland i den andra semifinalen mot Södertälje i fredags. Den 24-årige amerikanen var dock riktigt bra och sköt bland annat i 27 poäng.

 
F: Anton Saks, Norrköping Dolphins (2)
Saks gjorde en av sina främsta insatser den här säsongen när Norrköping kvitterade semifinalserien mot Borås i fredags. 29-åringen satte till exempel 7/8 skott från golvet och samtliga sina straffkast – totalt 17 poäng (och sex returer) på lite drygt 22 minuter.

 
F: Auston Barnes, Södertälje Kings (6)
Kvar sedan förra veckan. Det råder ingen större tvekan om att 27-årige Barnes är en av de främsta spelarna i SBL. Han kommer bli oerhört viktig för sitt Södertälje i jakten på ett nytt SM-guld. I förra veckans två semifinaler sköt Barnes i 18 respektive 21 poäng.

 
C/F: Eric Adams, Södertälje Kings (2)
Kvar sedan förra veckan. 23-årige Adams är stabil i sitt spel och har tveklöst varit nyttig för Södertälje som just nu är 2-0 upp på Jämtland. I första semifinalen noterades han bland annat för åtta poäng och elva returer, och i fredagens bortaseger blev det 15 poäng och nio returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

HÄR ÄR DE 15 SPELARE SOM VARIT MED FLEST GÅNGER I VECKANS LAG:
1. G: Nimrod Hilliard, Borås Basket (8)
2. C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (8)
3. G/F: Axel Nordström, Uppsala Basket (7)
4. F: Auston Barnes, Södertälje Kings (6)
5. F: Michael Moore, Borås Basket (6)
6. C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (6)
7. G: Corban Collins, BC Luleå (5)
8. G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
9. G: Aleksa Solevic, Köping Stars (5)
10. C: RT Guinn, Jämtland Basket (4)
11. G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (4)
12. C: Evariste Shonganya, Jämtland Basket (4)
13. G: Teyvon Myers, Jämtland Basket (3)
14. G: Guim Exposito, Wetterbygden Stars (3)
15. F: William Gutenius, Borås Basket (3)

Dela inlägget