Fotograf: Camilla Geidemark / Köping Stars

Kval till SBL: Alvik Basket-Köping Stars

Under lördagskvällen är det dags! Då väntar den första kvalmatchen till SBL mellan Alvik Basket-Köping Stars. Se matchen live på SBLPlay.se – uppkast kl 19:04!

🔥 Alvik Basket – Köping Stars 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 Kval till SBL (H), 1:2
📆 Lördag 6 april, kl 19.04
🌍 Åkeshovshallen, Stockholm
💻 Livestatistik

Sean Smith växte upp med basketen i moderklubben Alvik, och ikväll (lördag) återvänder Köpings Stars forward ”hem” till Åkeshovshallen i Stockholm.
– Vi ville till slutspel, men nu är målsättningen att se till att det blir en ny säsong i SBL.

Han plockar ihop sina prylar efter ytterligare ett träningspass i Karlbergshallen. I två veckor efter sista ligamatchen och efter missat slutspel har det inledningsvis handlat om att läka kroppar och huvuden. Men som följts av en bra träningsperiod och nu märks lust och förväntan att ta sig an allvaret.
– Det ska bli kul att spela match igen, alla är spelsugna, säger Sean Smith.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY! <<<

Sean var bara sex-sju år när han som den lille killen från Bromma första gången rörde en basketboll i Åkeshovshallen. Något år senare, 1995, gjorde mesta mästarna i basket (19 guld för Alvik) sin senaste säsong i högsta ligan. Nu får Alvik med sin andraplats i Superettan chansen att via kval mot Köping Stars återvända till basketens finrum.
– Jag känner flera av killarna i Alvik, och vi i Stars har ju mött dem ett antal gånger – bland annat i Superettan. Det är ett bra lag, och det gäller att vi är väl förberedda – då ska vi ta dom, säger Smith.

Köpings tränare ”Jotti” Nikolaidis vill att spelarna tar med sig tempot från SBL tillsammans med fysiskt och intensivt spel men samtidigt vårdar bollen.
– Vi går in med ett hårt försvarsspel, säger ”Jotti” som förväntar sig att Alvik kommer ut aggressivt och med snabbt spel för att kompensera Köpings fördel av längre spelare.

”Jotti” tror också på en tidig anstormning av hemmalaget, och att det inte blir en ”walk-in-the–park” för att ta en Köping-seger.
– Det gäller att vi är bra med redan från start.

Köping Stars har haft alla spelare tillgängliga den senaste veckan, inklusive tidigare fotskadade forwarden John Brändmark och pointguarden Aleksa Solevic.
– Det är skönt att få tillbaka killarna i träning. Om det räcker till för spel på lördag kväll återstår att se, säger ”Jotti”.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY! <<<

Alviks tränare Kevin Gaines ser fram mot kvalmatcherna som han menar kommer att ställa stora krav på hans spelare:
– Alla är fokuserade på ett mål. Köping är ett riktigt starkt och framför allt stort lag, och det kommer att krävas precis allt av oss för att kunna vinna kvalet.

Kvalmatchen ikväll lördag spelas med start klockan 19:04 och en vecka senare, lördagen den 13 april, spelas match två i Karlbergshallen. Den sammanlagda poängskillnaden över de två matcherna gäller för att avgöra vilket lag som spelar i SBL nästa säsong.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ SPELAS KVALET TILL SBL – LÄNK TILL TV-SÄNDNING: ⏰📺
📆 Lördag 6 april, kl 19.04: Alvik Basket – Köping Stars (Åkeshovshallen)
📆 Lördag 13 april, kl 16.04: Köping Stars – Alvik Basket (Karlbergshallen)

Båda matcherna går att köpa för 89:- styck. Notera att dom inte ingår i säsongskorten eller slutspelskorten.

LÄGET I LAGEN:❓
Alvik ser ut att kunna mönstra starkast möjliga lag.

Hos Köping har Aleksa Solevic fortsatta problem med en spricka i revbenen och det är mycket osäkert ifall han kommer till spel ikväll.

LÄS MER: 📒
Alviks hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget