Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 5: BC Luleå-Jämtland Basket

Det har blivit dags för den femte och sista ronden! Blir det BC Luleå eller Jämtland Basket som tar den sista semifinalbiljetten? Här är senaste nytt inför fredagens stekheta match!

🔥 BC Luleå – Jämtland Basket 🔥
📺 SBLPlay.se
🇸🇪 SBL (H), Kvartsfinal 5:5
📆 Fredag 5 april, kl 19.04
🌍 Luleå Energi Arena, Luleå
💻 Livestatistik

Ställningen är 2-2 i matcher i kvartsfinalserien mellan BC Luleå och Jämtland Basket. Efter ett besök i Östersund i tisdags, så vänder nu serien till Luleå Energi Arena. Och under fredagen spelas den direkt avgörande matchen om vem som ska avancera till semifinal i SBL.
– Vi måste göra vad som än krävs för att vinna. Det är en vinna eller åka hem-match, bokstavligen. Vi måste komma ut och vara aggressiva från start och ha inställningen att vi gör allt i vår makt för att vinna, säger BC Luleå-guarden Corban Collins.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY! <<<

BC Luleå och Jämtland Basket har mötts fyra gånger under grundserien – och fyra gånger under slutspelet. Vid det här laget känner lagen varandra mer än väl. Och enligt Corban Collins handlar det mer om vad Luleålaget gör själva än vad motståndaren hittar på.
– De spelar hårt. Men det är inget nytt från när vi mött dem under säsongen. De gör mycket poäng, gillar att springa upp och ned längs planen och skjuta tidigt i anfallen. Det kommer säkert att bli en match med mycket poäng. Men så länge vi försvarar och rör på bollen på det sättet som vi vill, håller oss till vår gameplan både offensivt och defensivt så kommer det att gå bra, säger Collins.

Han fortsätter:
– Vi fokuserar mest på oss själva. Det är ingenting som de gör som har gett oss problem. Det är när vi själva saknar vissa saker som det blir svårt. Om vi kommer in med rätt intensitet och inställning så kommer vi att göra vad som krävs för att vinna”.

I kvartsfinal ett var det 1699 personer på läktaren. I kvartsfinal tre räknades antalet besökare till 1901. Under fredagens femte avgörande kvartsfinal hoppas BC Luleås spelare, så klart, på en ännu bättre uppslutning bland fansen.
– Vi förväntar oss fulla läktare. Varje hemmamatch i den här serien har varit fantastiskt. Deras energi har verkligen lyft oss – särskilt i tredje matchen. Vi ser fram emot att ha hemmaplansfördelen i morgon (fredag) och att publiken ger oss en extra “boost”.

>>> HÄR KAN DU SE MATCHEN PÅ SBLPLAY! <<<

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ SPELAS KVARTSFINALSERIEN: ⏰
Måndag 25 mars, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket 97–92
Torsdag 28 mars, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå 89–80
Söndag 31 mars, kl 19.34: BC Luleå – Jämtland Basket 110–80
Tisdag 2 april, kl 20.04: Jämtland Basket – BC Luleå 86–75
Fredag 5 april, kl 19.04: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå saknar endast långtidsskadade Earvin Morris.

Jämtland väntas ställa upp med bästa möjliga manskap.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget